Ikoniska Maradona-videon ska visas på alla Serie A-arenor

Fotbollsvärlden sörjer Diego Maradona och han fortsätter hyllas världen över. I helgen kommer den ikoniska uppvärmningsvideon på argentinaren visas på samtliga Serie A-arenor, det rapporterar ESPN.

ANNONS
|

I onsdags dog en av fotbollsvärldens största – Diego Armando Maradona. Den argentinska legendaren blev 60 år gammal och avled av ett hjärtstopp i sitt hem i Argentina.

LÄS MER:Familj och vänner tog farväl av Maradona

Förutom i hemlandet Argentina gjorde Maradona djupt avtryck i Italien och speciellt Neapel där han spelade under sju år för Napoli.

Sedan sin död har Maradona hyllats och sörjts världen över. När Napoli på torsdagen tog emot kroatiska Rijeka i Europa League, på San Paolo-stadion i Neapel, som kommer byta namn för att hedra Maradona, bar hela laget tröjor med Maradonas namn och pensionerade nummer (10) under inmarschen och utanför arenan samlades tusentals fans vars sång hördes in på arenan.

ANNONS

LÄS MER:Napolis hyllning till Maradona – nummer 10 på allas ryggar

Videon visas på alla arenor

I helgen kommer Maradona fortsätta hyllas i Italien. På samtliga Serie A-arenor kommer den ikoniska videon på Maradona när han inför semifinalen i Uefacupen mot Bayern München 1989 värmer upp med oknutna skosnören och i takt till musiken visas när spelarna värmer upp, det rapporterar ESPN.

Maradona spelade i Napoli 1984 till 1991 och ledde laget till två Serie A-titlar (1987 och 1990), en seger i italienska cupen (1997) och en i Uefacupmästare (1989).

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS