IFK Göteborg dementerar – ingen Sam Larsson

Under onsdagen rapporterade GT att IFK Göteborg jobbade på att värva hem Sam Larsson innan transferfönstret stänger vid midnatt. Men så blir inte fallet.
– Nej, Sam är inställd på att åka tillbaka när han får åka tillbaka, säger sportchef Pontus Farnerud till GP.

ANNONS
|

När onsdag blir till torsdag stänger det svenska transferfönstret. Därmed är det bråttom om de allsvenska klubbarna ska kunna spetsa truppen ytterligare.

För IFK Göteborgs del är det många som kanske tänker att det kan behövas värvas in ytterligare spelare, på grund av skadelistan man besitter. Bland annat väntas Jakob Johansson och Calle Johansson vara borta fram till efter sommaruppehållet.

LÄS MER:IFK Göteborgs skadebesked kring Marek Hamsik

Under onsdagen kom rapporter gällande att klubben skulle vara nära att göra en tung värvning i sista minuten. Enligt GT jobbade man nämligen på en lösning för att värva Sam Larsson som är hemma i Göteborg, men har två år kvar på sitt kontrakt med Dalia Pro.

ANNONS

Men enligt sportchef Pontus Farnerud kommer det inte presenteras något nyförvärv under onsdagen.

– Nej. Vi kommer inte värva något i dag, säger han till GP.

Han vill inte kommentera uppgifter kring spelare som kan vara på väg. Men kring Sam Larsson säger han ändå:

– Sam är en annan situation eftersom han har varit här och tränat och vi har haft en dialog med honom, precis som vi har med andra spelare som varit här.

På frågan om det blir någon Sam Larsson-värvning i dag svarar han:

– Nej, Sam är inställd på att åka tillbaka när han får åka tillbaka.

Hur har ni resonerat kring att inte ta in någon ytterligare?

– Vi känner, utifrån det vi gjort under vintern, att vi ligger väldigt bra till. Vi har två bra spelare på ingång i sommar (Marcus Berg och Oscar Wendt) och såklart en ekonomi att hålla. Just nu, antalsmässigt, har vi inte så många som vi vill till match – men vi vill inte agera i desperation och ta in bara för att ta in spelare.

Han fortsätter:

– Vi har fortfarande spelare som knackar på dörren underifrån, så det kanske finns möjlighet för dem att spela.

ANNONS

Sam Larsson har tränat med IFK Göteborg

Sam Larsson har den senaste tiden varit hemma i Göteborg och tränat tillsammans med klubben. Detta då den kinesiska ligan, som förväntas dra igång inom kort, har haft uppehåll på grund av coronapandemin.

Just på grund av pandemin är många kinesiska klubbar hårt pressade ekonomiskt, vilket lett till att flertalet stjärnor lämnat.

LÄS MER:Därför flyr superstjärnorna från Kina

Bland annat var det detta som ledde till att Marek Hamsik, som var lagkamrat med just Sam Larsson, hamnade i IFK Göteborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS