IFK Göteborgs vinstsvit bruten – föll mot Hammarby

Ett drömmål, ett hörnmål och ett straffmål. Det blev IFK Göteborgs fall i bortamatchen mot Hammarby. Efteråt var tränaren Mikael Stahre besviken.
– Det blir en brutalt jobbig bussresa hem till Göteborg, säger han.

ANNONS
|

Tre raka segrar och vind i Blåvitts segel. Då begav sig laget till huvudstaden för match mot Hammarby – som å sin sida tappat i form den senaste tiden och har tre raka matcher utan trepoängare.

I ett soligt Stockholm kom matchen i gång åtta minuter efter utsatt tid på grund av biljettstrul. Hammarby var tidigt ytterst nära att få en drömstart på matchen. Den förre Öis-spelaren Gustav Ludwigson mötte ett inspel och prickade, via Blåvitt-målvakten Warner Hahns fingerspetsar, stolpen.

Halvleken fortsatte med ett hemmalag som förde spelet och kom till flest chanser. Däribland lagkaptenen Darijan Bojanic vars skott gick just utanför.

ANNONS

Tryckte in ledningsmålet från distans

Blåvitt då? Gästerna hade några vassa omställningslägen men de där riktigt skarpa målchanserna saknades i den första halvleken. Länge såg det också ut som att Blåvitt skulle kunna stå emot. Men sedan vände Nahir Besara upp och tryckte in 1-0 från distans. En riktig delikatess av Hammarby-mittfältaren och vild glädje på hemmaläktarna.

I den andra halvleken fick Hammarby sedan bästa tänkbara start. En hörna lyftes in och nickspecialisten Björn Paulsen tajmade perfekt och nickade in 2-0. Bollen touchade på Ludwigson som noterades för målet.

Blåvitts svar? Tre byten kort därefter. Amir Al-Ammari, Sebastian Eriksson och Linus Carlstrand joggade in. Hosam Aiesh, Simon Thern och Kevin Yakob joggade ut.

Men bytena gav inte någon större effekt på matchbilden. IFK Göteborg var över 90 minuter en bra bit ifrån Hammarby den här kvällen. I den 72:a minuten utökades dessutom ledningen då inbytte Astrit Selmani rullade in 3-0 på straff.

Ett mål som blev matchens sista. Tre poäng till Hammarby och för Blåvitt stannade vinstsviten vid tre matcher.

– Det är en överkörning denna kväll. Dessvärre ingår det i fotbollens värld att man får hantera det. Sen är det ny match på söndag. Det har fotbollslag gjort förut, och det har jag och mina spelare också, säger Stahre.

ANNONS

Blåvitt-tränaren fortsätter:

– På förhand är Hammarby borta en väldigt svår match, det är bara att erkänna, alla vet det. Vi kände väl att vi var i en bra form och har tränat på bra över en lång period. Så vi kände att vi hade en ganska god möjlighet i dag.

– Men det är bara att konstatera att vi har en bit kvar till de bästa lagen och Hammarby är ett bättre lag som helhet för tillfället. Sen ska man någonstans inte bli allt för nedstämd. När man tror att man är skitbra är man bara bra och när man tror att man är värdelös, är man bara dålig, säger han.

Det var framför allt en sak som Stahre var besviken på efteråt: Blåvitts insats i den andra halvleken.

– Min största besvikelse är inte första halvlek och att vi försvarar oss mycket. Det är att vi i andra halvlek inte ser ut att ha tillräckligt med energi, passion och tryck. Jag tycker att det finns ett engagemang och lojalitet för matchplanen i första halvlek. I andra halvlek har vi inte det, säger han.

Talangen inte med i matchtruppen

Senaste nytt på Oscar Vilhelmsson-fronten? Blåvitts anfallstalang fanns inte med i den trupp som reste till Stockholm. På sin hemsida meddelade klubben att frånvaron beror på att han “besöker annan klubb”.

ANNONS

En klubb som enligt Expressens uppgifter är SV Darmstadt som spelar i Zweite Bundesliga. Enligt tidningen ska parterna vara överens om en övergång som väntas bli klar vilken dag som helst.

– Ingenting är klart förrän det är klart. Det är min kommentar, svarade Stahre apropå uppgifterna om Vilhelmsson.

Så startade IFK Göteborg

(4-4-2): Warner Hahn - Alexander Jallow, Mattias Bjärsmyr, Carl Johansson, Oscar Wendt - Hosam Aiesh (Linus Carlstrand, 55), Gustav Svensson, Simon Thern (Amir Al-Ammari, 55), Kevin Yakob (Sebastian Eriksson, 55) - Marcus Berg, Gustaf Norlin (Emil Salomonsson, 81).

ANNONS