IFK Göteborgs nästa motgång på lägerresan – däcket på bussen exploderade

Först fick flygplanet till Spanien göra en oplanerad extralandning – sedan exploderade däcket på bussen som skulle ta IFK Göteborgs trupp till hotellet i Torrevieja. Blåvitts start på träningslägret 2023 blev stökig.
– När det väl börjar gå illa, då blir det gärna lite till, säger team manager Hannes Stiller till GP.

ANNONS
|

IFK Göteborgs spelartrupp anlände på torsdagskvällen till Torrevieja, Spanien, där klubben ska ha sitt träningsläger de kommande tio dagarna.

Resan dit har inte varit helt smärtfri.

Först tvingades flygplanet där Blåvitt färdades ta en oplanerad landning i Köpenhamn, det här då flygpersonalen var oroliga att de fotbollar IFK Göteborg hade med sig i lastutrymmet riskerade att explodera. Först efter en paus på Kastrup och att trycket i bollarna kontrollerats kunde flygresan fortsätta.

En och en halv timme sena landade Blåvitt i Spanien. Men slut på störningsmoment i resplanen var det inte. På vägen till spelarhotellet i Torrevieja exploderade nämligen ett av däcken på den buss som Blåvitt reste med, vilket Expressen var först med att rapportera om.

ANNONS

– Det var på motorvägen, tio minuter ifrån anläggningen som det small till, säger team manager Hannes Stiller till GP.

Han fortsätter:

– Vi fick helt enkelt punktering på bussen. Men det var ganska snabbt avklarat. De kom med en ny buss, så fick vi hoppa på den bara. Och nu har vi kommit fram dit vi skulle.

Stiller: ”När det väl börjar gå illa ...”

Smällen i däcket var rätt ordentlig, berättar Stiller.

– Ja, det small till, förmodligen mer än om någon av bollarna i planet hade smällt, det tror jag. Men chauffören fick bromsat in och kört in till sidan snabbt, så det var ingen större dramatik.

Det var en stökig resdag för er ...?

– När det väl börjar gå illa, då kan det bli lite till, men det är ingen större fara. Vi blev 20 minuter sena på sista vägen, alla är hela och rena. Så inget större trauma.

Samtidigt som det har varit en hackig resdag med ett par oväntade händelser tycker Stiller det är viktigt att ha perspektiv på saker och ting.

– Utifrån ett normalperspektiv blev det en stökig resdag, men vi var en och en halv timme sena ner till Spanien, det är inte hela världen, det kan hända av den ena och andra anledningen. Sedan att anledningen till det den här gången var ovanlig och märklig, det håller jag med om.

ANNONS

Han tillägger:

– Men punktering kan du få både i Sverige och i Spanien. Vi fick byta buss, det gick snabbt. Som sagt, vi är framme och på plats. Vi har 15 grader varmt och grabbarna ska ut och jogga här nu. Vi ska verkligen inte klaga, vi har det bra där vi är.

LÄS MER:GP rapporterar från Häcken, IFK Göteborg och Elfsborgs läger

LÄS MER:IFK Göteborgs plan tvingades nödlanda på väg till Spanien

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS