IFK Göteborgs match mot Gif Sundsvall kommer att spelas som planerat.
IFK Göteborgs match mot Gif Sundsvall kommer att spelas som planerat. Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG

IFK Göteborgs möte med Sundsvall flyttas inte

Det svenska damlandslagets VM-framgångar påverkar det allsvenska spelschemat. Dock inte IFK Göteborg hemmamatch mot Gif Sundsvall som kommer börja lördag klockan 16.00 som planerat.

ANNONS
|

Under onsdagskvällen spelade det svenska damlandslaget VM-semifinal mot Nederländerna. Sverige förlorade efter förlängning och det får konsekvenser för flera matcher i allsvenskan.

Kalmar FF–AIK och Sirius–Östersund med största sparkar igång vid 15.00 istället för 16.00 och Malmö FF–Örebro startar 19.00 istället för 18.00. IFK Göteborgs hemmamatch mot Gif Sundsvall ligger dock kvar som planerat och kommer ha avspark klockan 16.00.

"Svenska Fotbollsförbundet har frågat om vi vill tidigarelägga avsparkstiden för vår match för att undvika en matchkrock. Tyvärr bedömer vi att det inte möjligt att genomföra en matchändring då vi inte kan säkerställa våra kringarrangemang och övrig leverans inom den korta tid som återstår innan matchdag. Vi vet att vår publik planerat sin dag utefter 16.00 och tre dagars varsel är inte skälig tid att ändra avsparkstid", skriver IFK Göteborg på sin hemsida.

ANNONS

Christer Gustafsson, ordförande i Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté, säger såhär om de flyttade avsparkstiderna:

– Det är en gammal målsättning som finns att man ska undvika krockarna med våra landslagsspelare. Det ser lite illa ut om det skulle spelas seriematcher som kollidera med sådana matcher.

ANNONS