IFK Göteborgs Kolbeinn Sigthorsson har brutit handen

IFK Göteborg har fått ytterligare ett tungt skadebesked. Anfallaren Kolbeinn Sigthorsson bröt handen under Islands VM-kvalmöte med Armenien.
– Vi vet att det är ett mellanhandsben som är brutet, säger IFK Göteborgs läkare Jon Karlsson.

ANNONS
|

Det är knappast någon överdrift att säga att IFK Göteborg har haft sin beskärda del av skador inför den allsvenska premiären.

Storstjärnan Marek Hamsik drabbades av en vadskada under en av sina första träningar och väntas komma tillbaka lagom tills dess att säsongen drar igång.

Även Robin Söder skadade sig under en träning, där var beskedet också relativt positivt.

Desto tyngre var beskeden som kom gällande mittfältaren Jakob Johansson (knäskada) och mittbacken Calle Johansson (fotskada). Båda tvingas till operation och väntas vara borta till sommaren.

”Det känns såklart väldigt tungt, tråkigt och frustrerande. Det är aldrig kul med operation, men det är tyvärr nödvändigt”, skrev Jakob Johansson i ett sms till GP.

ANNONS

LÄS MER:Jakob Johansson tvingas till ny operation

Dessutom klev både Sebastian Eriksson och Hosam Aiesh av under fredagen möte med Malmö FF.

LÄS MER:Två nya skador för IFK Göteborg mot Malmö FF

Kolbeinn Sightorsson har brutit handen

Nu kommer nästa käftsmäll för tränare Roland Nilsson: Anfallaren Kolbeinn Sightorsson bröt handen när han spelade VM-kval med Island mot Armenien.

– Den isländske landslagsläkaren ringde mig och vi vet att det är ett mellanhandsben som är brutet. Men vi har inte tagit ställning exakt behandling, jag har inte sett honom själv än. Han ska komma idag och det är möjligt att vi behöver röntga honom lite mer när han kommer till oss, säger IFK Göteborgs läkare Jon Karlsson.

Hur lång tid räknar du med att det tar att läka?

– Det vet jag inte, jag har för lite information än.

ANNONS