IFK Göteborg vill förlänga med Isak Dahlqvist

Allsvensk debut mot IK Sirius i söndags. Nu vill IFK Göteborg förlänga kontraktet med Isak Dahlqvist, 19, erfar GP.

ANNONS
|

I början av juni valde IFK Göteborg att flytta upp två spelare till A-laget.

Den ena var Jesper Tolinsson, mittbacken som sedermera såldes till belgiska Lommel SK. Den andra var Isak Dahlqvist. Mittfältaren skrev på ett lärlingskontrakt säsongen ut.

– Även om man försöker vara beredd på det så kom det lite som en chock – och man blir lite nervös när man får det. Sedan är det såklart helt underbart. Man blev varm i hela kroppen, sa Dahlqvist då.

LÄS MER:Rasmus Wikström om säsongen som försvann

Sportchef Kennet Andersson:

– Han har varit med oss lite från och till under våren. Och han har kämpat på och tagit stegen som behövs. Det är väldigt välförtjänt att han får ett kontrakt året ut här. Så känns det både från oss, tränarna och spelarna. Han är uppskattad för det han för. Nu har han en chans att ta ytterligare de steg som behövs för att gå hela vägen.

ANNONS

Ett halvår senare har Isak Dahlqvist hunnit debutera i allsvenskan. 19-åringen fick ett kort inhopp mot IK Sirius i söndags.

Isak Dahlqvist har också hunnit fortsätta imponera på den blåvita ledningen. Enligt uppgifter till GP vill klubben nu förlänga med Dahlqvist och knyta upp honom som A-lagsspelare för en längre tid.

Förutom Isak Dahlqvist sitter veteranerna Mattias Bjärsmyr och Alexander Farnerud på utgående kontrakt med IFK Göteborg. Hur det blir med de två är ännu oklart.

LÄS MER:Så kommer IFK Göteborg förändras till nästa säsong

ANNONS