IFK Göteborg värvar David Perez från italienska Atalanta

IFK Göteborg förstärker truppen ytterligare innan transferfönstret stänger.
Mittfältaren David Perez är klar för klubben, vilket GP tidigare har rapporterat om.
– Det är upp till mig själv att bevisa vad jag kan, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Efter en blytung säsong har IFK Göteborg fått igång maskineriet med fyra segrar på sina fem senaste allsvenska matcher.

En stor bidragande faktor till det har varit klubbens arbete på transfermarknaden, där spelare som Arbnor Mucolli, Thomas Santos och Astrit Selmani alla har varit framträdande i segrarna på olika vis.

Med mindre än två dagar kvar på transferfönstret har IFK Göteborg nu förstärkt laget ytterligare. Detta genom den offensiva mittfältaren David Perez, 19, vilket GP tidigare har rapporterat om.

– Ett spännande tillskott som vi vill se och lära känna i vår miljö, säger Ola Larsson, teknisk direktör i IFK Göteborg till klubbens hemsida.

ANNONS

– Följer du svensk fotboll på ungdomssidan på nära håll så är David ett namn du har koll på. Hans flytt till Atalanta för tre år sedan var uppmärksammad och den gången omvandlades hans lån från BP till en permanent flytt till Italien. Det säger en hel del.

Lånas in – med köpoption

David Perez, som sågs som en jättetalang i BP innan han lämnade för den italienska storklubben Atalantas ungdomslag 2020, har har skrivit på ett låneavtal med IFK Göteborg till och med sommaren 2024.

Blåvitt har dessutom en köpoption som gör att klubben kan göra avtalet permanent.

– Det är en spännande möjlighet för mig att komma hit till Blåvitt. Jag gillar hur våra samtal har gått om att hitta en utvecklande miljö för mig personligen och samtidigt konkurrera om speltid. Det är upp till mig själv att bevisa vad jag kan, säger David Perez.

LÄS MER:IFK Göteborg lånar ut duo till Utsiktens BK

LÄS MER:Marcus Berg, Oscar Wendt och Gustav Svensson om framtiden i IFK Göteborg

LÄS MER:Sebastian Hausners lyft – under Jens Askous ledning

ANNONS