IFK Göteborg vann ödesmötet med Helsingborg

Emil Holm, 20, hade inte gjort mål i sin blåvita karriär på A-lagsnivå. Då passade högerbacken på att slå till mot Helsingborg och frälsa sitt Blåvitt som tog en livsviktig seger.
– Det var mycket eufori efter målet, säger han.

ANNONS
|

En seger är alltid en seger.

Men segern mot Helsingborg var väldigt viktig för ett pressat IFK Göteborg. En förlust och det hade varit kvalplats som gällde med endast tre omgångar kvar. Istället skulle det bli seger och tre pinnar ned till den där kvalplatsen.

Samtidigt släpptes både en och två stenar från axlarna på de blåvita spelarna.

– Det betyder mycket! Vi har tre raka torsk och kommer från ett dåligt läge som vi befinner oss i. Med fyra matcher kvar och det är prekärt läge för Blåvitt så förstår nog alla hur det känns och hur viktigt det här var, säger Mattias Bjärsmyr och fortsätter:

ANNONS

– Segern var viktig men vi kan inte lägga oss ner och tänka ”fan vad gött, vi slog Helsingborg!” utan nu är det Häcken i nästa och vi behöver gnugga på i två veckor nu och sätta ihop vissa saker.

LÄS MER:Blåvitt-legendarerna slöt upp kring supporterinitiativet

Segern då?

Jo, den kom tack vare att Emil Holm hade lyssnat noga när laget tränat fasta situationer. För det var han som mötte Tobias Sanas hörna och nickade in matchens enda mål.

Ett mål som var 20-åringens första i den blåvita tröjan.

Firandet var därefter med en löpning där lagkamraterna inte hade en chans att hinna med.

– Det var mycket eufori där! Det var jävligt skönt, säger han.

Ganska bra tajming på första målet?

– Haha! Det var en sjukt bra tajming får man nog säga.

Var det en intränad variant?

– Ja, det var det. Vi kör fasta dagen innan och man vet vilken yta man ska hitta så det var bar att försöka sätta dit den.

Skön känsla nu eller?

– Det känns sjukt bra! Det är jävligt gött med tre poäng och att ha gjort mitt första mål för klubben!

LÄS MER:Supportrarna stöttar Blåvitt – från alla broar längs E6

Det höll dock på att ställa till sig för IFK Göteborg.

När Helsingborg kastade upp allt man hade kom till slut chansen.

ANNONS

Men Anthony van den Hurk bombade bollen i ribban och spelare och ledare i IFK Göteborg kunde andas ut.

– Det var skönt med en trea! Den var jävligt viktig för oss. Vi hade tre raka torsk och kommer hit och gör en gedigen match. Det var inte alltid så jävla snyggt men vi tar tre poäng och det tar vi med oss i bussen. Det är en för jäkla skön känsla, säger Pontus Wernbloom.

Hur mår kroppen då?

– Det är en annan historia ... det är inte lika bra men det gick ju idag i alla fall. Jag har inte kunnat träna sista dagarna men det gick bättre än vad jag hade förväntat mig.

Vad är det för skada du har?

– Vi går ju inte in på sådant nuförtiden har jag fått lära mig ... det är en underkroppsskada! Men helt ärligt ... såhär är det! Jag har känt mig för jävla bra på sistone förutom min lilla åkomma. När du känner dig bra så kommer det till slut att bli så att något händer. I fredags kände jag mig för jävla go. Vi betygsätter hur kroppen känns och då var det ett högt betyg. Sen tio minuter senare så går man av som ett brev på posten. Det är inget man ska gnälla på en dag som denna men det är skit.

ANNONS

Nu väntar ett landslagsuppehåll för spelarna i IFK Göteborg innan det är dags för ett derby mot Häcken följt av mötet med Östersund innan säsongen avslutas mot Sirius. Men först ska spelarna och ledarna njuta lite av en efterlängtad trepoängare.

– Vi visste att vi skulle komma hit och möta ett Helsingborg som hade gjort en väldigt bra match mot Malmö tidigare och fått saker och ting på plats. Medans vi själva hade fått göra stora ändringar i laget. Så vi visste att det skulle bi en väldigt tuff match och det blev det också, säger Roland Nilsson.

Fakta: Så startade IFK Göteborg

(4-2-3-1): Giannis Anestis – Emil Holm, Mattias Bjärsmyr, Kristopher Da Graca, Alexander Jallow – Jakob Johansson, Alhassan Yusuf – Sargon Abraham (Robin Söder, 63), Tobias Sana (Sebastian Eriksson, 85), Giorgi Kharaishvili (Hosam Aiesh, 74) – Alexander Farnerud (Pontus Wernbloom, 63).

ANNONS