IFK Göteborg vände och vann efter mardrömsminuter

Det såg länge mörkt ut för IFK Göteborg mot division 1-laget Sandvikens IF. Underläge med 1–3 men det slutade ändå med seger för Roland Nilsson och hans spelare.

ANNONS
|

Det skiljer två divisioner mellan Sandviken och IFK Göteborg.

Något som dock inte märktes ute på planen.

Visst, IFK Göteborg hade både en och två bollar i mål som vinkades av för offside men det var hemmalaget Sandviken som skapade de flesta och bästa chanserna under den första halvleken.

Och dessutom tog ledningen genom Naaem Mohammed innan Pontus Wernbloom kunde kvittera efter en hörna.

– Vi pratade i paus om vad vi behöver göra bättre i vårt agerande. Att vi inte gör något mitt i mellan utan att vi gör det fullt ut, säger Roland Nilsson.

Tre minuter senare var det 3-1 till Sandviken och det såg ut att bli en blytung start på den blåvita tävlingssäsongen.

ANNONS

– Vi gör enkla misstag som blir väldigt kostsamma och som leder till mål. Oavsett vilka man möter så får inte de här enkla misstagen uppstå som de gör. Vi sätter oss själva i en situation som vi inte behöver stätta oss i, säger Roland Nilsson och fortsätter:

– Det som är bra är att vi ändå tar oss i kragen och skruvar upp tempot och tar oss tillbaka in i matchen. Det är positivt men vi vet också att vi har en hel del att jobba på.

LÄS MER:Nils Wiberg: ”Jag kunde gjort nästan vad som helst för Blåvitt”

Vad tänkte du efter 3-1?

– Det är frågan om inställning till saker och ting. Vi ville gärna göra mål i början där men glömde av att man inte bara kan gå på anfall utan att man måste vara beredd att spela försvarsspel också.

Alexander Jallow skulle reducera och väcka liv i matchen igen för IFK Göteborg. Men därefter valde Roland Nilsson att agera och byta formation.

Ut med Sebastian Eriksson och Alexander Jallow.

In med August Erlingmark som mittback ihop med Mattias Bjärsmyr och Calle Johansson och kanterna till Hosam Aiesh och Gustaf Norlin.

Samtidigt som Tobias Sana fick alltmer boll och kunde styra spelet för IFK Göteborg.

Något som gav resultat.

ANNONS

LÄS MER:Förklaringen bakom IFK Göteborgs svaga offensiv

För Robin Söder kunde kvittera då han tog ned en finfin passning från Mattias Bjärsmyr och iskallt rullade in bollen. Därefter var det Tobias Sanas högerfot som skulle visa vägen när han hittade nyförvärvet Calle Johanssons panna och mittbacken kunde nicka in segermålet efter en hörna.

– Vi blev lite stressade i vårt anfallsspel och försvarsspel och gick bort oss lite lätt. Vi höll oss inte till det vi hade kommit överens om men vi gjorde ett par förändringar och då tog vi över matchen. Vi ökade tempot och gjorde det på rätt sätt, säger Roland Nilsson.

Vad tar du med dig från den här matchen? Segern?

– Ja, det gör man. Det är lätt hänt att man slår av på takten eller börjar jobba en och en och förlorar matchen. Istället gör vi det som ett lag och vi börjar göra det vi har pratat om och höjer kvalitén i det vi gör.

Förändringen då IFK Göteborg gick ned på en trebackslinje gav som sagt resultat. Men det är inget som ”Rolle” Nilsson kommer att satsa fullt ut på i fortsättningen även om den formationsförändringen kommer att finnas kvar i bakhuvudet.

– Den har vi med oss och det finns flera sätt att spela fotboll på. Vi utgår dock från det vi gör från början och sen vet vi att vi kan förändra.

ANNONS

Så startade IFK Göteborg: Giannis Anestis - Alexander Jallow, Calle Johansson, Mattias Bjärsmyr, Sebastian Eriksson - Yusuf, Wernbloom - Norlin, Sana, Yakob - Söder.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS