IFK Göteborg uppges värva Gustaf Norlin från Varberg

IFK Göteborg är nära ännu en värvning. Enligt GT är Varbergs Gustaf Norlin nära klubben.

ANNONS
|

Det har varit en händelserik vinter för IFK Göteborg.

Amin Affane, Sargon Abraham, Christian Kouakou, Kristopher Da Graca, Alexander Farnerud och André Calisir har alla fått tacka för sig och byta ut Kamratgården som arbetsplats.

LÄS MER:Här är juniorerna som tränar med IFK Göteborg

Lika många spelare har dock inte värvats in till klubben.

Sportchefen, Pontus Farnerud, har än så länge värvat in mittbacken Calle Johansson från Falkenberg, målvakten Ole Söderberg från Kalmar, mittfältaren Kevin Yakob som var kontraktslös efter en tid i Häcken samt anfallaren Kolbeinn Sigthorsson som lämnade AIK efter förra säsongen.

LÄS MER:Han föreslås bli ny ordförande i IFK Göteborg: ”Känner stolthet”

Varbergs mittfältare nära IFK Göteborg

Samtidigt har Gustav Svensson varit öppen för att återvända till IFK Göteborg igen men mittfältaren fick nobben.

ANNONS

– Vi har haft en dialog med honom. Med tanke på hur det ser ut i vår trupp, framförallt på den positionen där Gustav spelar, är det tufft när vi måste se till helheten. Vi är väldigt många spelare på det centrala mittfältet. Vi har många alternativ där. Spelare som har landslagsmeriter, spelare som är med i U21, spelare som anses vara bland de mest intressanta talangerna – i form av "Hasse" (Alhassan Yusuf) då. Det är så det ligger till, sa Pontus Farnerud nyligen.

LÄS MER:Kolbeinn Sigthorsson efter kritiken i AIK

Nu ska dock en värvning vara nära.

Detta när Varbergs Gustaf Norlin som gjorde fem mål på 28 matcher för Varberg förra säsongen är på väg till klubben, enligt GT, där det endast ska återstå detaljer innan mittfältaren tillhör IFK Göteborg.

ANNONS