IFK Göteborg uppges varit överens med Jens Gustafsson – ångrade sig

IFK Göteborg var muntligt överens med Jens Gustafsson om att ta över jobbet som huvudtränare – men klubben ångrade sig, det skriver GT. Roland Nilsson uppges vara klubbens huvudspår. Sportbladet och GT skriver också att det varit en oenig klubbledning om vem de vill ha som tränare. Något klubbdirektör Max Markusson tillbakavisar.
– Vi är helt överens om vem vi vill ha som tränare i IFK Göteborg, säger Markusson till Sportbladet.

ANNONS
|

IFK Göteborg är på jakt efter en ny huvudtränare sedan Poya Asbaghi fick sparken förra veckan.

Ambitionen har varit att ha en ny tränare på plats till torsdagens match mot Hammarby men det har man inte lyckats med och Ferran Sibila och Alf Westerberg kommer leda laget tills en ny tränare är på plats.

LÄS MER:En vecka utan Poya i Blåvitt: ”Inget revolutionerande som skett”

Under onsdagen skrev Sportexpressen att Roland Nilsson är klubbens huvudspår i jakten.

Enligt uppgifter till GP har flera alternativ varit uppe på bordet för IFK Göteborg. Jens Gustafsson och Roland Nilsson har varit de två hetaste men man har samtidigt varit öppna för att den interna lösningen med Ferran Sibila och Alf Westerberg skulle kunna vara säsongen ut, om de inte lyckas kontraktera någon av huvudkandidaterna.

ANNONS

Förhandlar med förbudet

Under torsdagen skriver både Sportbladet och GT att det rått oenighet i klubbledningen där delar av ledningen velat se IFK Norrköping-tränaren Jens Gustafsson som ny tränare.

I Sportbladet dementerar klubbdirektör Max Markusson uppgifterna om oenighet i IFK Göteborg och säger att de är helt överens om vem de ska ha som tränare.

Sportbladet: Är det Roland Nilsson nu?

– Jag kommenterar inga namn, säger Markusson till Sportbladet.

Han fortsätter:

– Sportrådet har fått uppdraget från styrelsen att se på de olika alternativen. Man ser på olika fakta, vrider och vänder, diskuterar och sedan kommer man fram till ett alternativ som man kör på. Där är vi nu.

– Sedan hur de där diskussionerna går till är helt ointressant att diskutera offentligt. Men jag kan kraftigt dementera att det finns olika uppfattningar i tränarfrågan nu. Vi är överens, säger Markusson.

Enligt GT ska klubben haft ett muntligt avtal med Gustafsson men det ska ha dragits tillbaka och nu ska alltså Roland Nilsson vara huvudspåret.

LÄS MER:Stannar i Blåvitt – efter samtal med Poya Asbaghi

Sportbladet skriver att IFK Göteborg inlett förhandlingar med Svenska fotbollförbundet om att lösa Nilsson från sitt kontrakt som U21-förbundskapten, ett kontrakt som löper ut vid årsskiftet.

I ett SMS till Fotbollskanalen skriver Markusson så här:

ANNONS

"Otroligt dum och orättvis spekulation. Att olika namn har varit uppe för diskussion är en sak men efter utvärdering och referenstagning så är vi alla överens om vem som är vår huvudkandidat. Tycker att det är tråkigt att man försöker sprida rykten som inte stämmer".

GP har sökt IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud, ordförande Mats Engström, fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand och Jens Gustavsson.

Roland Nilsson.
Roland Nilsson. Bild: MATHILDA AHLBERG

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS