IFK Göteborg jagar Elias Hagen – hyllas av Håkan Mild i GP:s fotbollspodd

IFK Göteborg jagar Bodø/Glimts norske mittfältare Elias Hagen och ska ha ha lagt ett bud på drygt fem miljoner kronor, enligt norska uppgifter.
GP kan samtidigt berätta att Hagen ses som Blåvitts prio ett, att parterna har träffats och att Göteborgsklubben kan mötas av tuff konkurrens.
Nu tokhyllas 22-åringen av klubbdirektören Håkan Mild.
– En jättebra fotbollsspelare, säger Mild när han gästar GP:s fotbollspodd.

ANNONS
|

Enligt norska Nettavisen är IFK Göteborg intresserat av Bodø/Glimts Elias Hagen, 22, och har lagt ett bud på runt fem miljoner norska kronor, motsvarande 5,1 miljoner svenska kronor på spelaren. Det var Fotbollskanalen först att rapportera om.

Samtidigt kan GP avslöja att Elias Hagen ses som IFK Göteborgs prio ett på mittfältspositionen. Parterna har dessutom träffats för en tid sedan.

Enligt GP:s uppgifter krävs ett bud på mer än de fem miljoner som det tidigare har rapporterats om, om Blåvitt vill knyta till sig den talangfulle spelmotorn.

Samtidigt kan IFK Göteborg mötas av tuff konkurrens om Hagens signatur. Tidigare har de norska storklubbarna Rosenborg och Vålerenga visat intresse, och det ses som sannolikt att de båda klubbarna fortsatt är med i kampen om 22-åringen.

ANNONS

Den spännande mittfältaren kommer givetvis på tal när Håkan Mild gästar GP:s fotbollspodd under fredagseftermiddagen. Även om Mild protesterar mot summan.

– Inte på fem miljoner, säger Håkan Mild om budet.

Hur mycket var det på då?

– Det får du inte reda på.

Däremot hyllar Mild Elias Hagen rejält under intervjun.

– En jättebra fotbollsspelare. Duktig på att sätta tempo i spelet, bra med bollen och på att hitta ytor framåt, säger Mild.

Hur nära det är affär kan Mild inte riktigt svara på:

– Det är en ständigt pågående process. Man hoppas att det ska vara nära, men man vet inte riktigt, säger Håkan Mild som också berättar att Blåvitt letar en back och en anfallare att förstärka truppen med innan transferfönstret stänger i mars, totalt tre spelare alltså.

– Just nu håller vi på med förhandlingar, säger Håkan utan att precisera vilken spelare det handlar om.

Kan det bli en julklapp till fansen?

– Jag vet inte. Man kan ju alltid hoppas.

Skulle det kunna komma något innan julafton?

– Det kanske det kan. Men jag vet inte om det blir så, säger Håkan Mild.

Elias  Hagen, Bodø/Glim– på Blåvitts radar och hyllas av Håkan Mild.
Elias Hagen, Bodø/Glim– på Blåvitts radar och hyllas av Håkan Mild. Bild: MARIUS SIMENSEN

Elias Hagen har spelat i Bodø/Glimt sedan 2020 då han anslöt från från Grorud IL. Han har avtal över 2025. Senaste säsongen blev det två mål och sju assist på 33 matcher i norska högstaligan. Totalt har mittfältaren gjort 78 matcher för den norska klubben och även fått speltid i Europa League. Hagen har även gjort en U21-landskamp för Norge.

ANNONS

Utöver nyförvärv ger klubbdirektör Håkan Mild sin syn på säsongen 2022, tankarna inför fotbollsåret 2023 samt avslöjar vad som krävs för att klara att jobba i en frys.

Plus möcke, möcke mer!

LÄS MER:Tusentals bengaler brändes på svenska fotbollsläktare

LÄS MER:Johan Bångsbo uttagen till landslaget för första gången

LÄS MER:Sven-Göran Erikssons nya jobb – blir sportchef i Karlstad

ANNONS