IFK Göteborg har erbjudits Alan Pardew

IFK Göteborg jagar en ny tränare – och har blivit erbjuden förre Premier League-tränaren Alan Pardew, det rapporterar Sportexpressen.
– Jag har följt Blåvitts säsongsinledning och kommer följa fortsättningen med intresse, säger engelsmannen till tidningen.

ANNONS
|

IFK Göteborg har varit på tränarjakt sedan tre veckor innan den allsvenska premiären, då man beslutade sig för att sparka Mikael Stahre.

Klubben har varit tydlig med att Alexander Tengryd och William Lundin, som just nu delar på tränaransvaret, endast är temporära lösningar och att en ersättare ska plockas in.

Enligt GP:s uppgifter jagade man IFK Värnamos tränare Kim Hellberg, men gick där bet. Något som Expressen var först med att rapportera om.

Blåvitt uppges erbjudits Alan Pardew

Nu kommer spektakulära uppgifter som gör gällande att en Premier League-profil skulle kunna vara aktuell att ersätta Stahre.

Sportexpressen rapporterar nämligen att IFK Göteborg har erbjudits Alan Pardew, tidigare tränare i bland annat Newcastle och West Bromwich. Klubben har dock inte fattat något beslut i tränarfrågan och enligt tidningen vill Blåvitt först ”sätta organisationen” innan man bestämmer sig.

ANNONS

Som bekant plockades nyligen Ola Larsson in som ny teknisk direktör i IFK Göteborg.

Alan Pardew ser Sverige som sitt andra hem

För Sportexpressen berättar Alan Pardew att han ser Sverige som sitt andra hem och att han ofta kommer hit, eftersom hans fru Tina är född i Västerås.

Han berättar även att Sverige är hans andra lag i mästerskap.

– Mina favoritspelare från Sverige är Henrik Larsson och Zlatan Ibrahimovic. Tinas favorit är Glenn Hysén som jag spelat mot. Han är en snygg kille förresten! Det är en IFK-legend. Jag har följt Blåvitts säsongsinledning och kommer följa fortsättningen med intresse, förklarar han.

Engelsmannen ser det inte som en omöjlighet att han en dag får ett jobb i sitt ”andra hem”.

– Jag kanske kommer att träna en klubb i Sverige en dag, säger han.

LÄS MER:IFK Göteborgs Hussein Carneil långtidsskadad

LÄS MER:Skarpa varningen – för att spela på Grimsta

LÄS MER:Jesper Blomqvist berättar om nya livet som pizzakrögare

LÄS MER:Se matchen mellan IFK Göteborg och Eskilsminne

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS