IFK Göteborg vann mot IFK Norrköping – hakar på i toppen

IFK Göteborg vann på nytt mot Norrköping och hakar på i toppen. Segern blev dock dyrköpt när Simon Thern tvingades halta av planen – och befaras bli borta länge.
– Det är inte så jäkla bra men vad ska man göra ... det small till bara, säger han.

ANNONS
|

Uppe i Norrköping slutade det med seger för Blåvitt med 2–0 efter mål av Simon Thern och Kevin Yakob. Nere i Göteborg när de två kamratföreningarna möttes igen slutade det på exakt samma sätt.

Det blev 2–0.

Återigen till IFK Göteborg.

Den här gången var det Kevin Yakob som visade vägen och Hussein Carneil som prickade dit 2–0.

För Simon Thern blev det dock en tung avslutning på matchen.

För mittfältaren tvingades halta av.

– Det är troligtvis en bristning, säger Mikael Stahre och fortsätter:

– Då brukar man bli borta i fyra till sex veckor.

Simon Thern själv hoppas att det ”bara” ska röra sig om en bristning. Samtidigt som han befarar att det kan vara värre än så.

ANNONS

– Det är inte så jäkla bra nu, säger han när han kommer haltandes.

– Men vad ska jag göra? Det small till i låret och jag räknar med att något gick sönder ... det är klart det inte var optimalt men jag har gått igenom skadeperioder förr i min karriär.

Det har ju varit värre skador än den här?

– Det vet man inte. Fan, om muskeln gått av är det ju ett helvete men jag hoppas det var en bristning. Det är dock helt omöjligt att veta just nu.

Mikael Stahre nöjd – väldigt nöjd med insatsen

Även om Simon Thern alltså beräknas bli borta ett tag var Mikael Stahre väldigt nöjd efter segern mot Norrköping.

Inte bara för tre nya poäng.

Utan framförallt för insatsen.

– Jag tycker vi gör en bra match. Norrköping kommer ut bra och får ett tryck mot oss första femton. Dock som helhet över 96 minuter tycker jag att vi vinner rättvist om man ser till all statistik. Pratar vi bara känslan blir det ännu tydligare. Jag tycker det är en överkörning och vi spelar framåtlutat, säger han och fortsätter:

– Vi har en målvakt som tar det han ska. Marcus Berg är i bra form. Johan Bångsbo gör det bra. Hussein Carneil gör en bra match. De tre på mitten fungerar bra och det var en jäkla kraft hela kvällen. Det var jäkligt kul med publiken också.

ANNONS

Ni har nu häng på toppen, hur ser du på ert läge?

– Det viktigaste som jag ser det ... under de senaste åren har vi i Blåvitt tittat mer neråt än uppåt. Det är sanningen och jag vet inte hur många poäng vi är före kvalstrecket nu men det är många poäng. Det hade varit jäkligt defensivt av mig att prata kvalstreck när vi är så långt före det. Det viktigaste för oss nu är att vi kan fortsätta köra och kan ha en mer framåtlutad känsla och öppna upp spelat ännu mer. Vi har gått på en safe modell och det har varit ett medvetet val med tanke på hur det såg ut förra året. Det har inte varit den mest sexiga produkten ... det har inte heller varit avsikten. Vi skulle ta Blåvitt till säker mark och bygga från det. Det känns extremt bra att vi är här nu och kan börja bygga framåt.

– Blåvitt ska inte vara i den nedre delen. Vi ska vara i toppen. Det är jäkligt svårt att vinna men vi ska vara i toppen, helt klart.

Spelarna njuter av läget

Simon Thern var trots skadan ändå väldigt glad över insatsen och det läge som spelarna nu satt sig i efter ett par segrar.

ANNONS

– Man ska inte dra superstora växlar på det här. Vi måste prestera mot de andra topplagen men vi har tagit steg och det finns tendenser. Det är roligt att spela fotboll och vi är starka nu. Mjällby var pissdåligt och en plump men vi har studsat tillbaka och rider vidare på det, säger han och fortsätter:

– Det är klart det är roligt nu. Vi har fyra poäng till Europa-plats och det gäller att fortsätta vinna matcher för då kan det gå snabbt.

Så startade IFK Göteborg: 4–2–3–1

IFK Göteborg: Warner Hahn - Alexander Jallow, Carl Johansson, Johan Bångsbo, Oscar Wendt - Kevin Yakob, Gustav Svensson, Simon Thern (Filip Ambroz, 86), Hussein Carneil (Hosam Aiesh, 77) - Marcus Berg (Linus Carlstrand, 90+3), Gustaf Norlin (Emil Salomonsson, 77).

LÄS MER:Blåvitts utrensning – värvningarna borta

LÄS MER:Kevin Yakob om framtiden: ”Hoppas vi når en överenskommelse”

LÄS MER:Blåvitt-talangens glädje efter första målet

ANNONS