Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

2017 spelade IFK Göteborg mot Malmö FF på stora Ullevi i premiären 1 april.  Bild: CARL SANDIN
2017 spelade IFK Göteborg mot Malmö FF på stora Ullevi i premiären 1 april. Bild: CARL SANDIN

IFK Göteborg spelar två hemmamatcher på Ullevi

Nu är det klart var Göteborgslagen spelar sina hemmamatcher i allsvenskan och superettan under våren. IFK Göteborgs derby mot BK Häcken är en av matcherna som kommer att spelas på Ullevi.

Efter att ha kryssat 0–0 mot Örebro i den allsvenska premiären spelar IFK Göteborg måndagens hemmapremiär mot AIK liksom matchen mot Degerfors 26 april på Gamla Ullevi, som normalt.

Men gräset på Gamla Ullevi får sedan vila under våren. Ett antal matcher som normalt spelas där kommer istället att flyttas till Ullevi. Dels IFK Göteborgs derby mot Häcken 8 maj, dels mötet med IK Sirius 17 maj. Därefter återvänder Blåvitt till Gamla Ullevi för säsongens avslutande elva matcher.

Detta bekräftar Got event för GP.

LÄS MER: Flyttar matcher från Gamla Ullevi – gräsmattan för dålig

LÄS MER: Gais, Örgryte IS och IFK Göteborg tvingas flytta flera hemmamatcher

Öis spelar sin nästa hemmamatch på Ullevi (Västerås 1 maj) och är tillbaka på Gamla Ullevi till hemmamatchen därpå mot Sundsvall 22 maj.

Gais spelar hemmamatcherna mot Västerås (17 april) och Öster (4 maj) på Ullevi och återvänder till Gamla Ullevi från och med matchen mot Trelleborg 18 maj. I det sistnämnda fallet krävs dock ett klartecken från Uefa.

Skälet till att matcher flyttas är Uefas krav på ett perfekt gräs till damernas Champions League-final på arenan 16 maj.

LÄS MER: Parkeringen mellan Ullevi och Valhalla som göteborgarna glömt bort

LÄS MER: Gais vilda gräsjakt inför premiären – Ullevi inte tillgänglig

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.