IFK Göteborg träningsföll med 3–0 mot Norrby IF.
IFK Göteborg träningsföll med 3–0 mot Norrby IF. Bild: FREDRIK AREMYR

IFK Göteborg skickade ut reserverna – åkte på storförlust

IFK Göteborg skickade ut reserver och akademispelare till fredagens träningsmatch. Det gick sådär. Norrby IF vann med 3–0.

ANNONS
|

Ingen Marcus Berg. Inte heller någon Warner Hahn, Emil Salomonsson, Mattias Bjärsmyr, Carl Johansson, Alexander Jallow, Hosam Aiesh, Gustav Svensson, Simon Thern, Tobias Sana eller Oscar Vilhelmsson.

Av de IFK Göteborg-spelare som startade cupkvartsfinalen mot IF Elfsbog (0–1) förra helgen fanns noll med i fredagens träningsmatch mot Norrby IF. Istället fick mängder av reserver och akademispelare chansen att visa upp sig.

– Vi kände att det var ett utmärkt tillfälle att inventera dem och spela dem mot ett bra superettan-lag, motiverade tränaren Mikael Stahre.

Det gick sådär. Norrby IF vann med 3–0. Samtliga mål kom efter fasta situationer. Fredrik Lundgren nickade in det första efter en hörna i matchminut 27. Perparim Beqaj sköt in det andra efter en hörna i matchminut 55. Sedan, i matchminut 74, dunkade Anton Wede in en straff som Bernardo Vilar hade orsakat.

ANNONS

Carneil hade show

Ovanpå det svaga slutresultatet fick IFK Göteborg se Amir Al-Ammari kliva av skadad i den andra halvleken.

– Det stack till lite i baksidan under en sprint som jag tog. Jag klev av för att vara säker, säger han.

Är du rädd att det ändå kan vara allvarligt?

– Jag hoppas inte det. Men jag har inte känt så här innan, jag har inte haft någon sådan här skada, så jag vet inte. Vi får kolla på det på tisdag när vi kommer tillbaka från ledigheten.

Och ovanpå det var det, i alla fall utifrån sett, få IFK Göteborg-spelare som tog chansen de gavs. Undantaget Filip Ambroz, som var stabil på det centrala mittfältet, Adam Ingi Benediktsson, som faktiskt höll nere siffrorna, och Hussein Carneil, som nog var bäst på plan. Den nyligen A-lagskontrakterade 18-åringen bjöd på tunnlar, överstegsfinter och dribblingsräder.

– Han visade varför vi har valt att signa honom. Pigg spelare, bra en-mot-en, intensiv, säger Mikael Stahre som ändå ville addera några ytterligare spelare till pluslistan.

– Först tycker jag att de mer seniora spelarna i Al-Ammari (Amir), Bernardo (Vilar) och Erik (Sorga) var fullständigt professionella. Jag tycker att Felix Eriksson, vår högerback, var väldigt bra. Jag tycker att Johan Bångsbo var väldigt bra. Jag tycker att Linus Carlstrand som kom in ... mycket intressanta egenskaper. Jag tycker faktiskt att vi har en hel del bra unga spelare. Vi kommer behöva göra en föryngring de närmsta åren. Då är det först och främst viktigt att vi har alternativ från vår akademi. I de här åldersgrupperna har klubben gjort ett bra jobb. Det finns hopp tycker jag!

ANNONS

”Paka” saknades helt

Amir Al-Ammari:

– Jag tycker att hela laget gjorde en bra match. Vi mötte ett Norrby som var en poäng från allsvenskt kval förra året. Sedan var de tyngre och större än oss på fasta, tyvärr står det 3–0 på tavlan.

För er som undrar varför Patrik Karlsson Lagemyr inte fanns med i träningsmatchen så hade det, enligt Mikael Stahre, inget med flyttryktena till IK Sirius att göra. ”Paka” tränade i stället under fredagsförmiddagen. Vad gäller Kevin Yakob, som inte heller fanns med, så har han åkt på en känning i höften.

Efter förlusten mot Norrby IF har IFK Göteborg nu bara en träningsmatch kvar innan allsvenska inleds. Den spelas mot norska Fredrikstad FK nästa helg. Mikael Stahre lär ställa ett helt annat lag på benen då.

Fakta: Så startade IFK Göteborg

(4–3–3): Adam Ingi Benediktsson – Felix Eriksson, Johan Bångsbo, Bernardo Vilar, Anton Pärleholt (Alai Hussain Ghasem, 74') – Filip Ambroz, Tim van Assema, Amir Al-Ammari (Yaqub Finey, 80') – Hussein Carneil (Anton Kurochkin, 86'), Alfons Nygaard (Linus Carlstrand, 74'), Erik Sorga

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS