IFK Göteborg säljer Giorgi Kharaishvili till Ungern

Giorgi Kharaishvili lämnar IFK Göteborg, på sin hemsida meddelar klubben att mittfältsstjärnan är klar för ungerska Ferencvaros.
– Det är imponerande att göra den resa som han har gjort, säger sportchef Pontus Farnerud på Blåvitts hemsida.

ANNONS
|

Han kom som ett lån och blev ett riktigt fynd som köptes loss för att kunna stanna kvar i IFK Göteborg.

Sedan 2018 Giorgi Kharaishvili mer och mer vuxit ut till att bli en viktig kugge på mittfältet, även om den senaste tiden i klubben spolierats av skadebekymmer.

Nu står det klart att den 24-årige stjärnan spelat sin sista match i den blåvita skruden.

Giorgi Kharaishvili lämnar IFK Göteborg

Under fredagskvällen meddelade IFK Göteborg att Giorgi Kharaishvili är klar för en övergång till den ungerska toppklubben Ferencvaros.

– Giorgi har haft en väldigt fin utvecklingskurva sedan han kom till oss för tre år sedan. Han har vuxit både som person och som spelare under sin tid i IFK Göteborg och det ska alla som arbetar och har arbetat i föreningen under hans tid ha en stor eloge för. Det är imponerande att göra den resa som han har gjort och vi hoppas den ska fortsätta i hans fortsatta karriär, säger sportchef Pontus Farnerud på IFK Göteborgs hemsida.

ANNONS

Giorgi Kharaishvilis kontrakt sträckte sig fram till sommaren 2022.

Sedan tidigare har Amin Affane, Christian Kouakou, Kristopher Da Graca, Emil Holm, André Calisir och Sargon Abraham lämnat Kamratgården.

På in-kontot finner man Kolbeinn Sigthorsson, Calle Johansson, Kevin Yakob och Gustaf Norlin.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS