Bosko jagas av Blåvitt – kan bli Poyas högra hand

IFK Göteborg jagar ny assisterande tränare. Två kandidater är sedan tidigare kända. Nu kan GP avslöja att Gais huvudtränare Bosko Orovic är den tredje kandidaten till jobbet.

ANNONS
|

Gif Sundsvalls Ferran Sibilia är favorit till att bli ny assisterande tränare till Poya Asbaghi i IFK Göteborg. Men GP har tidigare kunnat berätta att spanjoren ekonomiskt ser ut att bli svår att lösa för klubben.

Utöver Sibila har också tidigare Blåvitt-spelaren Pontus Farnerud nämnts som en tänkbar kandidat till jobbet, vilket GT var först med att berätta.

– Det är mycket spekulationer i 031-området nu. Men jag har inga kommentarer just nu, säger Farnerud till GP.

Nu kan GP avslöja ytterligare ett namn som finns med på listan över tänkbara kandidater. Enligt uppgifter till GP ska Gais huvudtränare Bosko Orovic vara en av tränarna som Blåvitt har visat intresse för.

ANNONS

– Det är ingen hemlighet att vi söker en assisterade till Poya. Vi har genomfört intervjuer både med Poya själv och även andra i gruppen. Vi börjar zooma in och vet ungefär vad vi vill ha. Vi hoppas lösa det innan träningen drar i gång den 3 januari, sa Blåvitts klubbdirektör Max Markusson till GP tidigare i veckan.

LÄS MER: "De kommer aldrig få bort mig med sina hot"

"Vi för dialog"

Bosko Orovic kommer närmast från ett turbulent år i Gais men sitter på ett kontrakt över säsongen 2019, något han i tidigare intervju med GP har varit tydlig med att han har för avsikt att fullfölja.

IFK Göteborgs sportchef Jonas Olsson är fåordig om uppgifterna att Orovic är ett av alternativen som klubben tittar på.

– Vi för dialog med ett antal kandidater till den assisterande tränarrollen, säger han.

Han tillägger:

– Vi siktar på att bli klara innan nyår, men vi kommer inte stressa. Det får ta den tid det tar.

Innan åren i Gais har Bosko Orovic också varit verksam som tränare i Utsikten, Gunnilse, Qviding och Syrianska.

GP har sökt Bosko Orovic för en kommentar.

ANNONS
ANNONS