Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

IFK Göteborg i nytt samarbete med Utsikten

Utsikten kommer ha tillgång till IFK Göteborg-spelare under säsongen, detta efter ett nytt samarbete de båda klubbarna ingått i.
– Det är väldigt positivt för oss att få in spelare som kommer direkt från en allsvensk träningsmiljö, säger Utsiktens tränare Pierre Krantz i ett pressmeddelande.

Att samarbeta med varandra är inget nytt för IFK Göteborg och Utsiktens BK. Under 2015 ingick de båda Göteborgsklubbarna i ett lånesystem som gjorde det möjligt för IFK Göteborg att låna ut spelare till, dåvarande, superettan-klubben.

Nu, tre år senare, spelar Utsikten i division 1 och ännu en gång har klubbarna startat ett samarbete som gör att "Kiken" kan få spelare från Blåvitt.

– Det är ett unikt samarbete som enbart finns i Sverige och som innebär att exempelvis Tom ena dagen kan sitta på bänken hos oss och nästa stå i mål för Utsikten. För våra unga spelare är det här en utmärkt möjlighet att skaffa sig erfarenhet på seniornivå samtidigt som de fortfarande är tillgängliga för oss, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren på klubbens hemsida.

"Väldigt positivt för oss"

Avtalet innebär att Tom Amos, Benjamin Zalo och Andreas Öhman kommer vara tillgängliga för Utsikten med omedelbar verkan.

– Det är väldigt positivt för oss att få in spelare som kommer direkt från en allsvensk träningsmiljö. In i den dagliga verksamhet, in i match. Killarna vi kan använda är i början av sin karriär och fyllda med inre motivation att skapa sig en lång karriär på elitnivå. Samarbete med IFK har slagit väl ut tidigare för oss i Utsikten och vi hoppas på minst lika god effekt under 2018, säger Utsikten tränare Pierre Krantz på klubbens hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.