Ibrahim Sadiq klar för Häcken

BK Häcken förstärker. Ibrahim Sadiq, senast i FC Nordsjälland, är klar för klubben. Kontraktet är skrivet över säsongen 2025.

ANNONS
|

Tidigare under fredagen kunde GP berätta att BK Häcken gjort klart med Ibrahim Sadiq, en 21–årig ytter från danska FC Nordsjälland.

Nu har klubben också bekräftat uppgifterna. Sadiq har skrivit på ett kontrakt till och med 2025.

– Jag är väldigt glad över att vara klar för BK Häcken och har fått ett väldigt bra mottagande av hela organisationen. Häcken är en välbekant klubb för mig då jag har varit med och spelat Gothia Cup vid tre tillfällen och tagit guld samtliga gånger. Jag vet att klubben har följt mig genom åren och jag är glad över att äntligen vara här, säger Ibrahim Sadiq till Häckens hemsida.

ANNONS

LÄS MER:Karl Landsten – från Göteborg till Uruguay

Ibrahim Sadiq kommer från Ghana och fostrades i Right to Dream. 2018 flyttade han till Danmark och FC Nordsjälland.

Under årets säsong har det blivit sex framträdanden i den danska högstaligan, de flesta inhopp. Sadiqs kontrakt med FC Nordsjälland skulle ha löpt ut till sommaren.

– Ibrahim är en spelare med extrem speed och spänst, samtidigt som han har en bra teknik att komplettera det med. Det känns väldigt spännande att få ta del av hans spetsegenskaper, samtidigt som vi kan vara trygga i att han har fått en bra skolning hos Right to Dream och Nordsjälland. Han har länge rankats högt som en stor talang men vi tror att det finns en stor utvecklingspotential kvar, vilken vi hoppas och tror oss kunna få fram i den gulsvarta tröjan, säger sportchef Martin Ericsson.

ANNONS