Paulinho.
Paulinho. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Häcken förhandlar nytt kontrakt med Paulinho

Häcken vill förlänga med Paulinho, 33. Förhandlingar pågår.
– Hans höjd håller fortfarande för att spela fotboll i Häcken, säger sportchef Sonny Karlsson.

ANNONS

Allsvensk skyttekung i fjol. Lagets klart bäste målskytt i år.

Att Paulinhos betydelse för Häcken har varit stor råder det ingen tvekan om.

Mer då kring hur hans framtid i klubben ser ut.

Till skillnad mot nyckelspelare som Peter Abrahamsson och Rasmus Lindgren har Paulinho inte förlängt sitt utgående kontrakt.

Än, ska tilläggas. För diskussioner mellan parterna pågår i allra högsta grad just nu.

– Vi håller på och försöker få till en förlängning, säger sportchef Sonny Karlsson.

Var står ni just nu?

– Det ligger hos honom och hans agent, på beslutsbordet.

Ni har gett honom ett kontraktsförslag?

ANNONS

– Vi förhandlar.

"Blir inte ovänner oavsett"

Paulinho fyller 34 nästa år och har haft lite småstrul med skador under säsongen. Det ska vägas in i framtidsresonemanget.

Att Häcken vill förlänga råder det dock inga tvivel om.

– Han har haft en halvtung säsong tyvärr. Samtidigt är det ändå han som sparkar dit bollen, så det vill vi, säger Sonny Karlsson.

– Han har varit hos oss länge. Det är en publikfavorit och han är fantastisk när han är ute på skolor eller på Häckendagar. Och hans höjd håller fortfarande för att spela fotboll i Häcken. Det handlar mer om vad han kan ha för andra möjligheter. Jag har stor respekt för vad han väljer. Vi blir inte ovänner oavsett.

Med andra möjligheter syftar Sonny Karlsson på det faktum att Paulinho tidigare har öppnat för en flytt utomlands. Och det var ju faktiskt nära att han lämnade klubben i vintras.

Det pratades om intresserade klubbar från Sydamerika, Kina och Arabvärlden då. Bland annat. Om något liknande blir aktuellt nu återstår att se.

Testar spelare från Tiki Taka

Förutom Paulinho sitter Alexander Nadj, Benjamin Arapovic och Kari Arkivuo på Häcken-kontrakt som går ut efter säsongen.

Den sistnämnde kommer lämna klubben och flytta tillbaka till Finland, det bekräftade han själv under måndagen.

ANNONS

– Han har varit en utav allsvenskans bästa ytterbackar under alla år. I år har tyvärr skador satt käppar i hjulet, men sammantaget har det varit fantastiska år. Han har krigat med oss så länge, säger Sonny Karlsson.

LÄS MER:Lämnar Häcken efter nio år

Vad gäller Nadj och Arapovic så är inga definitiva beslut spikade än.

Nyförvärv då? Har Häcken börjat kika åt det hållet inför 2020?

– Det är klart, men jag har inget att säga om det. Vi scannar av läget och så får vi se vad vi kan sopa in, konstaterar Sonny Karlsson.

Klart är dock att ett par eventuella framtidsnamn anländer till Göteborg redan under tisdagen.

Omotosho Mohammed (anfallare) och Ifeanyi Ani (mittfältare) från nigerianska Tiki Taka Football Development ska träna med klubben under två veckor.

– De var så pass duktiga i Gothia att vi vill se dem med A-laget. Sedan är det långsiktigt. De är födda –02 och –03 så de kommer nog kunna spela Gothia igen, säger Karlsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS