Holmén hemma igen: "Jag är jävligt taggad"

2007 lämnade han Elfsborg. Tio år senare är Samuel Holmén tillbaka i klubben. – Jag är superglad över att det är klart, säger mittfältaren.

ANNONS
|

Det har ryktats om det under lång tid. På onsdagskvällen var en lång följetong över när Samuel Holmén, drygt tio år efter att han lämnade Elfsborg, officiellt presenterades som Boråsklubbens spelare igen.

– Jag är superglad över att det är klart, säger han i samband med en presskonferens på Borås arena.

För några veckor sedan kom beskedet att mittfältaren hade bestämt sig för att bryta sitt kontrakt med turkiska klubben Istanbul BB. Och det stod tidigt klart att en återkomst till klubben han vann SM-guld med 2006 lockade.

– Jag har varit väldigt sugen på att det skulle lösa sig, säger Holmén och fortsätter:

ANNONS

– Jag är jävligt taggad och jag är jätteglad. Jag är precis där jag vill vara just nu. Jag ville komma hem och spela för något som jag brinner för. Efter så många år utomlands kände jag att det blev lite för mycket jobb i stället för att jag fick spela med hjärtat. Det kommer jag göra här.

Haglunds lycka

Magnus Haglund var huvudtränare när Holmén tog avsked av Elfsborg – nu får han tillbaka sin tidigare adept.

– Det är inga tvivel om att det här är en av mina lyckligaste dagar i mitt fotbollsliv, säger Haglund.

Och tränaren ser med tillförsikt fram emot att återigen få ha Holmén i sitt lag. En spelare han tror kommer bidra med mycket på plan och vid sidan av densamma.

– Vi får hem en superkaraktär, en helt tvåfotad spelare, en utpräglad tvåvägsspelare. Holmén själv tvekade aldrig på att återvända till Elfsborg – trots att det fanns anbud utomlands.

– När det stod klart att jag skulle bryta mitt kontrakt tog det en halvtimma så var det tre andra turkiska klubbar som ville ha mig, så jag hade kunnat stanna där karriären ut, om jag hade velat. Men det ville jag inte.

"Här för att vinna guld"

Kontraktet är skrivet på fyra och ett halvt år och Holmén hoppas, både på kort och lång sikt, kunna bidra till att återigen lyfta Elfsborg mot toppen.

ANNONS

– Jag har fortfarande många år kvar. Jag vill ta ett eller några guld till.

Han fortsätter: – Elfsborg ska alltid vara i Europaspel. Vi ska ta medalj i år. Sen kommer jag vilja att vi satsar på guld.

Holmén väntas görasin första träning med sin nygamla klubb nästa fredag. Möjlig debut kan bli hemma mot Hammarby den 17 juli.

ANNONS