Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hogdsons försvarstal: "Vet inte riktigt vad jag gör här"

Roy Hodgson kommer alltid att bli ihågkommen för fiaskot mot Island i England. Under tisdagen gav han sin syn på förlusten. – Jag är väldigt skör idag, säger han på en presskonferens dagen efter uttåget.

Det var upplagt för ett ”enkelt” avancemang för England och Roy Hodgson. Men Island och Lasse Lagerbäck skrällde och vann med 2-1 och gick vidare till kvartsfinalen. I England beskrivs förlusten som den värsta genom alla tider och spelarna och Roy Hodgson har sågats längs med fotknölarna.
Hodgson undvek den engelska pressen under måndagskvällen, nobbade presskonferensen på tisdagen bara för att lite senare meddela att han dyker upp.
Med på podiet hade han Martin Glenn, från det engelska fotbollförbundet.
– Det här är ett meddelande till alla engelska fans. Vi är ledsna. Vi var väldigt svaga. Vi har i flera mästerskap haft svårt att prestera. Jag vill även tacka Roy, han har spenderat fyra år med laget och gjort det starkare, säger Martin Glenn och fortsätter.
– Roys avsked är en process vi håller på med nu. I framtida mästerskap är det vårt mål att vi ska gå in i de som utmanare till titeln.

Den rutinerade tränarikonen var tydlig när det blev hans tur.
– Jag vet inte riktigt vad jag gör här … men jag fick höra att det var viktigt för mig att dyka upp. Mina känslor är givna. Jag var väldigt besviken och kunde inte se förlusten komma. Om du dyker upp och inte spelar efter din förmåga så kan du bli besegrad. Jag är väldigt skör idag som ni kan förstå. Vi trodde att om vi gick till kvartsfinal att vi skulle kunna gå ännu längre.
– Jag blev inte tvingad hit. Det fanns uppgifter om att jag var rädd för att dyka upp. Det ville jag ta död på.

Vad sa du till spelarna?
– Jag går aldrig in på detalj om vad jag sa till spelarna. Det som händer i omklädningsrummet stannar i omklädningsrummet.

Någon vidare analys om varför det gick som det gick mot Island – det hade inte Hodgson.
– Jag vet inte. Mina känslor är för färska och det är för tidigt att säga. Före matchen mot Island hade inte våra insatser gett mig någon anledning för någon oro.

Känner du någon skuld?
– Som tränare känner du dig alltid ansvarig. Jag är en stor del för vad som hände. Spelarna, staben och jag är väldigt, väldigt ledsna för vad vi kunde uppnå. Självklart är vi ledsna. När du inte möter dina förväntningar så är det en ledsam dag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.