Herman Sjögrell klar för återkomst till Öis – lånas in

Han gjorde stor succé förra våren. Nu är Herman Sjögrell klar för en återkomst till Öis på lån säsongen ut.
– Det känns fantastiskt skönt att vara tillbaka, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Efter att ha gjort bra insatser i juniorserierna under våren 2020 flyttades Herman Sjögrell, född 2001, upp till Örgrytes seniorlag för två år sedan. Ett år senare blev han i en stor försäljning klar för Sirius i allsvenskan.

Sejouren där har dock inte blivit vad varken han eller klubben hoppats på. Speltiden har varit skral och poängskörden närmast obefintlig. Nu återvänder Herman Sjögrell därför till Örgryte, enligt uppgifter till GP. 21-åringen går nu på lån till krisande Öis resten av säsongen. Övergången bekräftades vid 14-tiden på fredagen på Öis hemsida, där tränaren Brynjar Gunnarsson kommenterade värvningen så här:

ANNONS

– Herman är en spelare som varit här innan vilket såklart är väldigt positivt för oss, när han blev tillgänglig kändes det direkt som ett bra alternativ för oss. Det är en fördel att Herman inte kommer behöva så lång tid att komma in i laget då han redan känner många här. Det vi får i Herman är en spelare med speciella egenskaper. Han bra på att skapa chanser och har en fin vänsterfot. En “X-faktor”-spelare som vi hoppas kan hjälpa oss att vinna matcher.

Herman Sjögrell själv är glad att vara tillbaka i Göteborg.

– Jag kommer in med ett hjärta för ÖIS och jag kommer kämpa och hoppas kunna bidra med energi och kreativitet och se till att vi vinner fotbollsmatcher.

Värvningen kan ses som en ersättare till skyttekungen Ajdin Zeljkovic som nyligen flyttade till Värnamo för det största belopp Örgryte erhållit för en transfer på tio år.

Under sin tid i Sirius står Sjögrell noterad för sju allsvenska inhopp.

GP har sökt George Mourad, sportansvarig i Örgrytes styrelse, för en kommentar.

LÄS MER:Öis George Mourad efter försäljningen av Zeljkovic

LÄS MER:Fysiska förvandlingen bakom Herman Sjögrells succé

LÄS MER:Vårdomen Örgryte IS: ”Det är så bottenlöst uselt”

ANNONS