Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Henrique Moura har hittat ny klubb

Han satt i långt gångna kontraktsförhandlingar med Gais – men någon förlängning blev aldrig av.
I stället har Henrique Moura skrivit på för brasilianska Serie C-klubben Boa Esporte.
– Det skiljde inte mycket mellan oss och Gais, det var detaljer, berättar spelarens agent Reynaldo Leroux.

Det var i somras som Gais hämtade in mittbacken Henrique Moura på ett korttidskontrakt. Det landade i en succéartad höst för brassen som bidrog till att det grönsvarta försvaret stadgades upp.

– Det är en väldigt, väldigt duktig försvarsspelare. Han är väldigt följsam och rejäl. Han lägger inga fingrar emellan, är bra på huvudet och han är bra på att reda upp svåra situationer. Det är verkligen en komplett försvarsspelare, berömde Carl Nyström.

De många fina insatserna gjorde att Gais var angelägna om att förlänga det utgående kontraktet. Parterna satt i långt gångna förhandlingar – men träffade aldrig någon överenskommelse.

Nu, en tid senare, har i stället Moura, som även scoutades av allsvenska klubbar under hösten, valt att flytta hem till Brasilien.

29-åringen har kritat på ett ettårskontrakt med den brasilianska Serie C-klubben Boa Esporte.

– Han valde att återvända till slut, berättar spelarens agent, Reynaldo Leroux.

LÄS MER: Duo lämnar Gais: "Inte överens"

Hur kom det sig att det aldrig blev något med Gais?

– Det skiljde inte så mycket mellan oss och Gais, men det var detaljer. Gais gjorde vad de kunde och ville, men Henrique ville kanske ha lite mer. Vi kom inte riktigt överens om kontraktet, det var inte svårare än så, han tackade nej, säger Leroux och tillägger:

Ville till allsvenskan

– Sedan tror jag att han hade en önskan om att få komma upp och testa i allsvenskan. Vi trodde att det skulle räcka med sex månader i Gais där han hade gjort jättebra ifrån sig, men de allsvenska klubbarna var lite svårflirtade.

Sejouren i Göteborg blev alltså inte särskilt lång, men att Henrique någon gång i framtiden återvänder till Sverige eller någon annanstans i Europa tror agenten inte är omöjligt.

– Allt handlar om vilket kontrakt han får. Det är en spelare som har varit med om mycket och spelat i olika ligor. Skulle han få ett tvåårskontrakt, en klubb som vill satsa och ge honom en bra lön så tror jag absolut att han skulle kunna tänka sig att lämna Brasilien någon gång igen. Han är väldigt öppen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.