Henrik Larsson säljer sin gård – ”Henkeborg” ute för 30 miljoner

Henrik Larsson säljer sin gård i Helsingborg – utgångspriset på 30 miljoner På endast en dag har gården fått 30 000 besök på Hemnet.

ANNONS
|

Henrik ”Henke” Larsson, en av de största svenska fotbollsspelarna genom tiderna, säljer nu sin gårdsvilla i Helsingborg.

Gården som egentligen heter Nya Kungshult kallas ”Henkeborg” av såväl lokalbefolkningen som Henrik Larssons mäklare och ligger ute till försäljning för 30 miljoner kronor.

Men säljarna själva kallar inte sitt boende för ”Henkeborg”.

– Den kallas lite det allmänt i Helsingborg. Vi kallar den definitivt inte för det, men mäklaren tyckte att det var roligt. Vi kallar den Nya Kungshult, säger Henrik Larssons fru Magdalena Larsson till Helsingborgs Dagblad.

Gården har endast legat ute för försäljning under ett dygn men har redan över 30 000 besök på Hemnet.

ANNONS

Villan är en hästgård som byggdes 1892 och bilderna på Hemnet visar ett nybyggt stall, ett nybyggt gästhus och ett stort poolhus helt i glas.

Den totala tomtarean uppgår till 2,9 hektar vilket är cirka 29 000 kvadratmeter.

Tillbyggnaderna har uppförts i enhetlig stil med boningshuset och stallet har uppförts högst troligt för Henrik Larssons dotter Janelle Larsson som är ett stort löfte inom svensk ridsport.

Villan totalrenoverades 2004, men med respekt för tidstypiska detaljer så som kakelugn, stuckatur, takmålningar och fina snickerier är bevarade.

– Vi köpte gården 2000 och har bott där sedan Henrik kom hem från Barcelona, berättar Magdalena Larsson, till HD.

Spenderar mestadels av sin tid i Barcelona

Båda Henrik Larssons barn Jordan och Janelle bor nu utomlands.

Jordan Larsson har haft en framgångsrik säsong med sitt Spartak Moskva där han svarat för 15 mål och fem assist på 29 matcher under den gångna säsongen. Han belönades även med en plats i EM-truppen.

Janelle Larsson har flyttat till Belgien för att helhjärtat satsa på sin ridning.

– Man har lagt ned sin själ i den här gården och trodde kanske att vi skulle stanna, men nu har barnen valt att bo utomlands. Det kommer att bli ett emotionellt avsked, så jag hoppas verkligen att vi hittar en köpare som vill behålla den som den är, säger Magdalena Larsson till HD.

ANNONS

Henrik Larsson själv spenderar en stor del av sin tid i Barcelona där han ingår i Ronald Koemans tränarstab som assisterande tränare.

ANNONS