Helsingborgs IF sparkar Andreas Granqvist

Andreas Granqvist har gjort sitt i Helsingborgs IF. Det har även huvudtränarna.
Klubben agerar efter den tuffa säsongsstarten.

ANNONS
|

Helsingborgs IF har förlorat de tre inledande matcherna av superettan och supportrarna har krävt förändring i klubben.

Nu agerar klubben klubben

Huvudtränarna Mattias Lindström och Alvaro Santos lämnar – liksom sportchefen Andreas Granqvist.

”Styrelsen och klubbledningen i Helsingborgs IF har, baserat på de sportsliga resultaten över tid, valt att nu göra en förändring i såväl organisationen som tränarstaben vilket innebär att sportchef Andreas Granqvist tillsammans med huvudtränarna lämnar sina uppdrag”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

– Detta var ett oerhört svårt beslut att fatta, kanske det svårast möjliga, sett till vilka Andreas, Alvaro och Mattias är som personer och vad de har betytt för vår förening genom historien. Vi är evigt tacksamma för allt hårt arbete de lagt ner, inte minst under de nio senaste månaderna, för att vända den negativa trend vi haft på herrsidan. De har lagt ner hela sitt hjärta i detta uppdrag och är minst lika besvikna som vi över att det slutar såhär, säger HIF:s styrelseordförande Fredrik Karlsson i pressmeddelandet.

ANNONS

Inga ersättare klara

Han fortsätter:

– Eftersom vi verkar i en resultatbaserad bransch kan vi inte förbise att resultaten för herrlaget inte mött de förväntningar vi haft under det senaste halvåret.

Andreas Granqvist blev sportchef i Helsingborg när han avslutade spelarkarriären 2021. Mattias Lindström och Alvaro Santos tog över som huvudtränare när Jörgen Lennartsson fick sparken våren 2022.

Trion slutar med omedelbar verkan men det är inte klart med ersättare på posterna, klubben skriver att man ”arbetar aktivt med rekrytering av en ny tränarkonstellation”.

Nästa match för HIF spelas på lördag borta mot Brage. Skånelager har inlett säsongen med tre 0–1-förluster, mot Öster, Gefle och Västerås.

LÄS MER:Krisen växer – avgångskrav på Granqvist

LÄS MER:Jesper Björkman drabbad av ALS – 29 år gammal

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS