Hedvig Lindahls nya klubbadress är klar. Den tidigare GFC-spelaren hamnar i Wolfsburg.
Hedvig Lindahls nya klubbadress är klar. Den tidigare GFC-spelaren hamnar i Wolfsburg. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Hedvig Lindahl klar för Wolfsburg

Hon var en av de stora nyckelspelarna när Sverige tog VM-brons i Frankrike. Nu har den tidigare GFC-målvakten, Hedvig Lindahl, också en ny klubblagsadress.

ANNONS
|

Det är Wolfsburg som nu bekräftar att man skrivit kontrakt med den svenska målvaktsstjärnan. 36-åringen som representerat Chelsea de fyra senaste säsongerna, och under 2009/10 vaktade målet för Kopparberg/Göteborg, meddelade för en tid sedan att hon skulle lämna den engelska storklubben till den kommande säsongen.

Nu är det alltså helt bekräftat vart hon hamnar.

– VfL Wolfsburg är en klubb som har nått många framgångar och jag känner med hedrad över att få vara en del av ett så otroligt starkt lag, säger Hedwig Lindahl till klubbens hemsida.

Hedvig Lindahl har 157 landskamper på sin meritlista och var en av de stora nycklarna till att Sverige kunde knipa en VM-medalj i Frankrike. Inte minst skapade hon rubriker med sina fenomenala straffräddning mot Kanada som ledde till svenskt avancemang i mästerskapet.

ANNONS

– Jag ska göra mitt bästa för att försäkra mig om att VfL Wolfsburg fortsätter nå framgång och jag hoppas att jag fortsätter min utveckling som fotbollsspelare. Efter vad jag erfarit i Chelsea så vet jag att fallet är att "kan du inte slå Wolfsburg, bli en del av dem", säger Lindahl.

Wolfsburg själva är väldigt glada över sin svenska målvaktsförstärkning.

– Hedvig är en av de mest erfarna målvakterna i Europa – något som hon bevisade gång på gång i det senaste världsmästerskapet, säger klubbens sportchef, Ralf Kellerman, till Wolfsburgs hemsida.

I Wolfsburg blir Hedvig Lindahl bland annat lagkamrat med Kungsbackafostrade Fridolina Rolfö.

ANNONS