Hasse Backe gör tv-comeback till Champions League-finalen

Efter 19 år i tv fick det räcka.
Men till Champions League-finalen gör Hasse Backe tillfällig comeback.
– Jag känner mig riktigt uppspelt, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS
|

Efter fotbolls-VM i Qatar tackade Hasse Backe för sig. Efter nästan 20 år i TV4/C Mores regi bestämde han sig för att det fanns annat i livet som lockade mer. Detta trots att kanalhuset erbjöd honom en förlängning.

Sedan dess har man inte hört mycket från den gamle tränare – därför kommer denna nyhet aningen oväntat. För Fotbollskanalen berättar han nämligen att han gör comeback – redan under lördagen. Då sitter han i studion tillsammans med Gusten Dahlin, Kim Källström och Vicki Blommé när Champions League-finalen mellan Manchester City och Inter spelas.

– Det är ju fint att man kan välja godbitarna när man kommer tillbaka, det är aldrig fel. Jag känner mig riktigt uppspelt inför att göra comeback, säger han till nyhetskällan.

ANNONS

Har jobbat i ett av finallagen

Backe har en koppling till ett av finallagen. Han jobbade tillsammans med Sven-Göran Eriksson när han basade över Manchester City.

– Mitt hjärta klappar för City, helt klart. Även om jag bara var där ett år, så är det tillräckligt och jag hann bygga upp något där. Jag har haft full koll på dem eftersom vi har bevakat dem, men även eftersom jag följer dem i allmänhet, säger han.

Trots comebacken menar han att han inte gått och våndats utan tv-uppdraget.

– Ärligt talat så har jag inte saknat någonting. Känslan var att jag hade varit med väldigt länge med det här och fått möjlighet att göra både en EM- och VM-final på plats. Därför kände jag mig klar med det när jag fick erbjudande om att fortsätta över EM i Tyskland 2024, även om det förstår kittlar med ett mästerskap i Tyskland, säger han till Fotbollskanalen.

LÄS MER:Inzaghi: Har en plan för att stoppa Haaland

LÄS MER:Thomas Zilliacus nya plan: Köpa Inter

LÄS MER:De kan Häcken ställas mot i Champions League-kvalet

ANNONS