Hård kamp om Gothia Cup-gulden

|

Totalt 1625 lag från 80 länder har deltagit i årets färgsprakande upplaga av Gothia Cup. 28 av lagen har tagit sig fram till A-final och inför cupens sista dag återstår 16 lag. Kampen om guldet i varje ålderskategori tätnar.

Så fick 031 en Gothia Cup-titel till slut. Fässberg vann P18-finalen efter straffar och firade kungligt efteråt.

17:30 B18 Fässbergs IF - Fyllingsdalen FK

Matchen slutade oavgjort och sedan inledde Fässberg med att bomma en straff. Först i sjunde omgången avgjordes dramat när först målvakten James Clark räddade, sedan stegade Samuel Gustafson fram och tryckte dit den avgörande straffen.

G17 Gustafs GoIF - Bele Barkarby FF

Borlängetjejerna i Gustafs GoIF var otroligt nära att vända 0-1-underläget, men det var 1-1 efter full tid och straffläggning fick avgöra F17-finalen. Där visade Gothia Cup-mästaren Bele Barkarby iskyla och satte samtliga straffar. Matchens stora lirare, Daniella Famili, gjorde både 1-0 och satte den inledande straffen för sitt Bele Barkarby.

B17 Djurgårdens IF - Santos Laguna (Mex)

Djurgårdens P17-lag fick fullt upp direkt med mexikanska motståndet Santos Laguna. Små, kvicka och bollsickliga, redan efter dryga minuten rullade Christian Omar Touar in ledningen i finalen. Djurgården hade svårt att få till ett eget spel, det mesta handlade Om att försvara sig. Mexikanerna däremot radade upp chanser och tre minuter före full tid punkterade Luis Jesus Saiazar finalen när han löpte in från vänsterkanten och snyggt passerade en chanslös Fredrik Andersson i DIF-målet.

B15 ACBB Paris - Kampala Junior Team (Uga)

Paris dominerade den första halvleken och länge såg det ut som att Kampala Junior Team från Uganda bara skulle få ägna sig åt försvarsspel. Men laget piggnade till efter att Paris i den 32:a minuten satte 1-0. Kampalas spel lossnade och laget skapade flera snygga målchanser. Uppvaknandet räckte dock inte hela vägen, fransmännen kammade hem segern med 1-0.

G15IF Brommapojkarna - Gamla Uppsala SK 3-2

Länge var finalen händelselös. Målvakterna stod sysslolösa och bollen tycktes fastna i mittfältet. Förvånande för två lag som vunnit sina samtliga matcher fram till finalen. Vid fulltid stod det 0-0 och även denna match fick avgöras på straffas. Brommapojkarnas Michele Rojas Flores, vanligtvis utespelare, ställde sig i målunder straffläggningen ochStockholmslaget kundeslutligen fira sin seger. Michele Rojas Flores utsågs välförtjänt till matchens bästa spelare.

Matchen slutade: 3-2.

B16 Paris FC - Cruzeiro EC (Bra)

Med en kvart kvar att spela var Paris FC nära att avgöra den tuffa striden mot Cruzeiro EC från Brasilien. Genom en snygg kontring kom ett fransk spelare fri mot målvakten men avslutet gick över målet. Det var påtagligt att bägge lag ville mycket, de skapade chanser och tog för sig av de öppna ytorna. Ett snabbt och skickligt passningsspelvar fleragånger nära ett avgörande men i fulltid var matchen mållös. Brasiliens målvakt som bara släppt in ett mål under turneringen och Frankrikes med två insläppta, ställdes på prov. Vid ställningen2-2 missade bägge lag varsin straff.Finalen slutade: 4-2.

G14: Vasalunds DFF - Bergdalens IK 3–5

Det var två hungriga lag som ställdes inför varandra i flickor 14-finalen. Vasalund FF från Stockholm och Bergdalens IK från Borås skapade många målchanser redan från start. Tidigt fick Vasalund två straffar, missade först ena men samma spelare, Amanda Ebbesson satte sedan andra. En kommunikationsmiss mellan Vasalunds målvakt och en spelare bjöd Bergdalen på kvittering i den 35 minuten. Matchen gick till straffar där Bergdalens nerver höll längst. Boråsarna kammade hem guldet med resultatet 3-5.

B14: Fyllingsdalen FK (Nor) - Chivas Guadalajara (Mex) 1–4

Med endast ett insläppt och 22 gjorda mål fram till finalen var det ingen större överraskning att norska Fyllingsdalen FK valde en defensiv linje mot Chivas Guadalajara från Mexico. Två minuter in i matchen nätade Chivas, i 20:e minuten kom nästa mål. Norrmännen lyckades i den 27:e matchminuten sätta en boll men mexikanarna hade övertag hela matchen. På övertid satte Chivas ytterligare en boll och när de senare höjde guldbucklan i skyn så var det med sången Ole, ole, ole, ole.