Här spelas Sveriges nationalsång – inför fel match

Redan EM-klara Belgien tog emot Azerbajdzjan. Då spelades den svenska nationalsången i Bryssel.
Inte förrän stjärnan Romelu Lukaku ingrep spelades rätt hymn.

ANNONS

Det svenska fokuset på söndagskvällen var riktat mot Friends arena i Stockholm där Sverige besegrade Estland i Janne Anderssons och Albin Ekdals sista landskamp.

Men det spelades en till match i Sveriges EM-kvalgrupp, mellan Belgien och Azerbajdzjan i Bryssel. Även där bjöds publiken på ett svenskt inslag, dock av misstag.

När de azeriska spelarna ställt upp för nationalsång spelades fel melodi i högtalarna, nämligen den svenska, ”Du gamla, du fria”. Det uppstod givetvis förvirring men den svenska hymnen spelades klart. Därefter gick belgiska stjärnan Romelu Lukaku till handling. Han uppmärksammade arrangören på misstaget och såg till att den azeriska nationalsången spelades.

ANNONS

– Det var väl ett misstag från de som håller i det, men det är väl kul att den svenska nationalsången spelas på andra ställen också, säger Sveriges lagkapten Victor Nilsson Lindelöf till Expressen om det hela.

Den kan höras oftare?

– Absolut!

Belgien vann matchen med 5–0 efter fyra (!) mål på 20 minuter av just Lukaku. Belgien vann EM-kvalgruppen före Österrike.

Se förvirringen i spelaren ovan.

Romelu Lukaku gjorde fyra mål på 20 minuter i matchen mot Azerbajdzjan.
Romelu Lukaku gjorde fyra mål på 20 minuter i matchen mot Azerbajdzjan. Bild: JOHANNA GERON

LÄS MER:Svensk seger i Janne Anderssons sista landskamp

LÄS MER:Tårar när Albin Ekdal byttes ut mot Estland

LÄS MER:Starka känslor när mördade fansen hedrades

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS