Här är Zlatan Ibrahimovics nästa uppdrag – tillbaka i Milan

Det ryktades om en tränarpost, det ryktades om en styrelsepost. Nu är det klart att Zlatan Ibrahimovic kliver in i AC Milans ägargrupp.
– Jag ser framemot att dra igång, säger han.

ANNONS
|

I somras valde han att avsluta sin långa och framgångsrika spelarkarriär. Sedan dess har Zlatan Ibrahimovic ryktats vara på väg lite hit och dit och i olika former av roller. Samtidigt har han synts till på stora sportevenemang världen över.

Oftast har han dock synts till på Milans matcher eller på klubbens träningsanläggning där han haft flera möten.

Nyligen ryktades det i italiensk media att han skulle bli ny tränare i Milan ihop med Ignazio Abate. Senare ryktades det att han skulle få en styrelsepost i klubben men nu står det klart.

Zlatan kliver in i företaget RedBird som äger AC Milan.

ANNONS

Där blir svensken rådgivare till ägarna av klubben. Han kommer dessutom få en tydlig roll inom det sportsliga samt komersielle bitarna av klubben.

– Det här är inte ett beslut jag tar lätt på. Det är väldigt viktigt och personligt för mig och min familj. Jag har tänkt länge och mycket på det första steget i min karriär utanför fotbollen, säger han på en pressträff, enligt Sky.

Zlatan om valet: ”Nu börjar nästa kapitel”

Vidare berättar han att han är väldigt sugen att börja jobba efter en tid vid sidan av.

– För mig och min familj är detta verkligen att komma hem, till den klubben jag älskar, där jag avslutade min spelarkarriär och nu börjar mitt nästa kapitel hos, säger han.

Företaget RedBird köpte den italienska storklubben för drygt 13 miljarder kronor förra sommaren. Från Milans sida jublar man över att Zlatan Ibrahimovic nu är tillbaka i klubben igen.

– Ibra förkroppsligar vad det innebär att vara en mästare. Under hans tid i klubben har vi alla sett hans arbetsmoral, hans beslutsamhet och hans strävan efter framgång, säger Milans ordförande Paolo Scaroni.

LÄS MER:Jimmy Thelins resa: Från Ljungarum till Elfsborg

LÄS MER:Jens Askous planer för IFK Göteborg – så ser framtiden ut

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS