Här är Göteborgs bästa startelva

Ett Göteborgslag i toppen och tre i botten av sina respektive serier. Det ger en Göteborgselva med tydlig gulsvart prägel.

ANNONS

Säsongen är över för Gais, IFK Göteborg och BK Häcken. För Örgryte väntar dock ett nervöst dubbelmöte mot Mjällby innan årsboken för 2017 slås igen.

Tre av lagen har haft ett år präglat av motgångar och negativa spiraler. Gais drogs in i bottenstriden, anställde Bosko Orovic som blev påkörd och allvarligt skadad, ordföranden Tomas Andersson valde att inte fortsätta sitt uppdrag och först i sista omgången säkrades till slut fortsatt spel i superettan.

För seriekollegan, tillika bottenkollegan Öis, såg det länge desto ljusare ut. Även om flera supporterröster gläfste om Marcus Lantz avgång låg Rödblått faktiskt nära en kvalplats uppåt långt in på säsongen. Med sommaren kom dock ett allt sämre spel och ett allt sämre tabelläge. Till slut – i seriens sista omgång – föll klubben ned under kvalstrecket.

ANNONS

IFK Göteborg slapp visserligen kval eller en hotande nedflyttning men mycket annat gick mot Blåvitt under 2017. Sparkad tränare, avgående ordförande, sålda stjärnspelare, sviktande ekonomi och interna stridigheter var bara några av sakerna som passerade på Kamratgården under säsongen.

På Hisingen var tonläget desto gladare. Hösten gick, sånär som på två bottennapp mot AIK och Norrköping, i vinsternas tecken och fjärdeplatsen är klubbens näst bästa placering genom tiderna. Den gulsvarta framgången visar sig tydligt i den Göteborgselva som GP-sporten plockat ut.

Elvan ser du i bildspelet ovan.

ANNONS