Här är de största stjärnorna i U21-EM i Polen

U21-EM i fotboll har växt – den här sommaren gör tolv lag upp i mästerkapet i Polen. Och stjärnorna i många. Flera av spelarna är redan etablerade i Europas största ligor och en av dem gjorde mål i vårens final i Champions League.

ANNONS
|

Sverige överraskade och vann U21-EM 2015. Håkan Ericson lyckades bygga en stark lagmaskin, toppat med profilenJohn Guidetti och succéförsvararen Victor Nilsson Lindelöf.

Någon vecka före turneringen var VNL reserv, men en skada på Emil Krafth gjorde att han fick chansen. Och nu tillhör han det svenska A-landslaget ochManchester United – en fantastisk resa på knappt två år.

LÄS OCKSÅ:Här är de största talangerna i Allsvenskan 2017

Om Sverige ska återupprepa bedriften och vinna guld även i Polen krävs det att någon – helst flera – spelare "gör en VNL". Flera av de andra ländernahar på pappret starkare lag och stjärnorna är många i Italien, Spanien och Tyskland.

ANNONS

Även Portugal har en spännande trupp, medRenato Sanches som det stora affischnamnet.

LÄS OCKSÅ:Spelarna som ökat mest i värde under säsongen

U21-EM inledsfredagen den 16 juni och finalen spelas den 30 juni. I bildspelet högst upp i artikeln finns 25 av mästerskapets starkast lysande stjärnor, på förhand.

ANNONS