Franska förbundskaptenen Didier Deschamps medger att han inte har något recept för att få stopp på Portugals Cristiano Ronaldo.
Franska förbundskaptenen Didier Deschamps medger att han inte har något recept för att få stopp på Portugals Cristiano Ronaldo.

"Hans sexpack är där av en anledning"

Cristiano Ronaldo har varit glödhet under EM – och finalmotståndaren Frankrike medger att man inte har något recept för att få stopp på Portugals storstjärna. – Det finns ingen som har det, säger förbundskapten Didier Deschamps.

ANNONS
|

Cristiano Ronaldo har varit EM:s kanske starkast lysande stjärna – och radat upp nya rekord. Han är en av de stora anledningarna till att Portugal i kväll spelar final då man ställs mot hemmanationen Frankrike.

Inför avgörandet medger den franska förbundskaptenen Didier Deschamps att man inte har något direkt recept för att få stopp på 31-åringen som till vardags spelar i Real Madrid.

– Vi har ingen anti-Ronaldo-plan. Det finns ingen som har det. Han är sabb, teknisk, målfarlig och bra i luftrummet. Det är inte bara att han kan hoppa högt, han kan hänga i där också. Jag tror att hans sexpack är där av en anledning, säger Deschamps.

ANNONS

Han vet dock vad Frankrike behöver göra för att utmanövrera Ronaldo.

– Det handlar om att ligga tätt på honom och minska hans utrymme, menar förbundskaptenen.

Försvararen Bacary Sagna, som är en av de vars ansvar är att få stopp på Portugals superstjärna i EM-finalen, är dock inte orolig.

– Jag är inte rädd och behöver inte ge honom något beröm. Alla vet att han är en av de bästa. Jag kommer att spela som jag gör mot alla andra, säger Sagna.

Finalen börjar 21.00 och spelas på Stade de France i Paris.

ANNONS