Hanna Glas om tuffa skadan: Var snack om proteser

Hanna Glas är en av försvarskuggarna i det svenska EM-laget som jagar guld i England i sommar. Att hon skulle spela om mästerskapsmedaljer var dock långt ifrån självklart för några år sedan.
– Det var snack om knäproteser vid 30-års ålder, säger 29-åringen till Sportbladet.

ANNONS
|

Hanna Glas spelar med den tyska storklubben Bayern München och är en av de mer rutinerade och givna spelarna i den svenska EM-truppen.

Men vägen mot toppen har inte varit spikrak.

När Glas spelade i Umeå 2014 till 2016 drabbades hon av sin tredje korsbandsskada på bara några år. Till Sportbladet säger 29-åringen att hon funderade på om det var värt att satsa mot en comeback.

Samtidigt avrådde läkarna henne från att satsa mot en återkomst till elitfotbollen.

– Det var ett oerhört tufft möte. Det var svårt att ta in vad de sa om vad som eventuellt kunde hända. Det var lite av en chock. Samtidigt hade jag svårt att ta in vad de sa om vad det skulle innebära för mig både som fotbollsspelare och som människa, säger hon.

ANNONS

Trotsade läkarna

Hon fortsätter:

– Det var snack om knäproteser vid 30-års ålder. Min mormor, som är äldre, hade gjort två operationer så det kändes ”shit”. Jag blev verkligen rädd. Det var lite avskräckande. Det måste jag erkänna.

Hanna Glas trotsade läkarnas ord och nu är hon, utan knäproteser, en av världens bästa ytterbackar.

– I slutändan kände jag bara: ”Nu kör jag”. Jag behövde bli frisk och jag har så mycket mer att ge fotbollen. Med facit i hand är jag jätteglad och tacksam att det blev som det blev.

LÄS MER:Guide: Allt om fotbolls-EM i England 2022

LÄS MER:Elin Rubensson uttagen till EM – men kollade på Bolibompa

LÄS MER:Sätter press på Nadia Nadim: ”Måste ge svar”

ANNONS