Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Han är Blåvitts huvudval i jakten på ny tränare

Andreas Brännström, 41, ska enligt uppgifter till GP vara Blåvitts huvudspår i jakten på att bli ny tränare för klubben.

Sedan Jörgen Lennartsson fick sparken efter en misslyckad första halva av säsongen tog Alf Westerberg över tillsammans med Torbjörn Nilsson. Någon fortsättning som huvudtränare för Westerberg blir det inte.
Westerberg själv har flera gånger bekräftat att han har skrivit på ett kontrakt för nästa säsong.
– Jag vet ju att jag kommer vara tränare i Blåvitt även nästa säsong. För mig är det ingen dramatik kring det här. Det har varit väldigt intensivt med det här jobbet och hektiskt men jag har trivts med uppdraget, sa han nyligen till GP.

Enligt uppgifter till GP kommer både Alf Westerberg och Torbjörn Nilsson att vara kvar i klubben nästa säsong. Duon kommer dock att få en huvudtränare som sällskap och efter att namn efter namn försvunnit från debatten ska det nu vara Andreas Brännström som ligger närmast jobbet och ska vara huvudvalet i tränarjakten.

– Jag har inga kommentarer till det. Det är Mats fråga. Det blir klart när det blir klart. Det viktiga är att det blir rätt, säger kassören Jakob Andreasson.

– Jag kommenterar inga namn, det är en "Mats-fråga" hade vi varit klara hade vi gått ut med det. Vi jobbar fortfarande på några spår, säger vice ordföranden Mats Engström till GP.

Enligt uppgifter till GP från ett flertal av varandra oberoende källor är det Dalkurds succétränare som ska ligga närmast att få jobbet som tränare för IFK Göteborg.

”Han är nära klubben”, säger en källa till GP.

Brännström står i dagsläget under kontrakt med Dalkurd och IFK Göteborg kommer därmed behöva köpa loss 41-åringen, som tog upp Dalkurd till allsvenskan nyligen.
– Andreas har kontrakt ett år till med oss. Vi har inte hört något från någon förening och vi utgår från att Andreas är med oss nästa år, säger sportchefen Adil Kizil.

Vill någon klubb ha honom måste de köpa loss honom?
– Det får vi ta då i så fall. Just nu är det bara spekulationer.

Andreas Brännström är en taktiskt slipad tränare som har spelat med en 3–5–2-uppställning i Dalkurd. En mer offensiv uppställning än den som Blåvitt haft under många år och klubben har sneglat mot Östersund och Dalkurd som nått stora framgångar med det spelsättet.

GP har sökt Andreas Brännström och Mats Gren utan resultat.