Johan Eriksson.
Johan Eriksson. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Han är Blåvitts ensamme supporter i Portugal

En snöstorm stoppade Johan Eriksson, 34, från att följa IFK Göteborgs träningsläger i fjol. I år är han dock på plats i Portugal – som klubbens ensamme supporter.

ANNONS
|

När IFK Göteborg tränade under onsdagsförmiddagen spanade Johan Eriksson på från sidan – iklädd en Blåvitt-tröja med ICA på bröstet och vita sneakers med klubbens logo på.

34-åringen har ensam rest från Julita utanför Eskilstuna för att följa sitt lag.

– Jag har tagit sex dagars semester, säger han.

– Jag skulle ha åkt ner förra året också, men då dök chauffören aldrig upp för att hämta mig. Det var snöstorm så jag missade flyg, hotell och allt.

Johan Eriksson bor ett par hundra meter från IFK Göteborgs anläggning.

Han traskade däråt när träningen var över – efter att först ha fångat huvudtränaren Poya Asbaghis uppmärksamhet.

ANNONS

– Snygg tröja!

Johan Eriksson log och konstaterade att han hoppas på blåvitt-sällskap när laget, under torsdagen, träningsspelar mot portugisiska Louletano D.C. på Estadio Algarve med plats för över 30 000.

– Det blir nog lite ensamt annars!

Hur mycket pengar har du lagt på den här resan?

– 10 000-15 000.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS