Hammar visade vägen för Häcken

0–0 och bara minuter kvar mot Eskilstuna på Tunavallen. Då hoppade Johan Hammar in – och låg bakom ledningsmålet efter drygt en minut på plan. Paulinho kunde sedan fastställa slutresultatet till 2–0 på stopptid.

ANNONS
|

Tunavallen lutade i första halvlek när Häcken gästade Eskilstuna. Bortalaget dominerade och stressade AFC-försvaret till flera misstag.

Erik Friberg och Daleho Irandust visade på ett fint samarbete med halvtimmen spelad – men det blev en pass för mycket när en fri Irandust (om än i snäv vinkel) försökte hitta tillbaka till Friberg och AFC-försvaret kunde bryta.

I paus ledde Häcken skottstatistiken med 11-1 (4-0 i skott på mål), men på resultattavlan lyste fortfarande två nollor.

– Det var en jobbig match. Vi fick inte till det riktigt, säger Peter Abrahamsson som vaktar Häckens mål.

"Har väl haft lite tur"

Direkt efter paus slängde Häcken in Paulinho, som alltså startade på bänken.

ANNONS

Men i stället för att Häcken lade i en extra växel skulle amtchen jämna ut sig något i inledningen av andra halvlek – och i stället för en bortamålsforcering kunde AFC få med sig en straff ...

Peter Abrahamsson tajmade en utrusning dåligt, kapade Gustav Jarl, och domaren pekade på punkten. Det gula kortet följdes inte heller av några större protester från Abrahamssons sida – och kanske var det för att han är så trygg i de situationerna numera ...

Målvakten har ju räddat tre straffar för Häcken bara den här säsongen, och visst skulle det gå vägen även denna gång. Dock var det ribban som räddade Dennis Kozicas straff den här gången – och 0–0 stod sig.

"Känns såklart riktigt skönt"

Mot slutet av matchen tog Häcken över på nytt. Inbytte Paulinho drog till från nära håll – dock rakt på AFC-målvakten Ihor Levchenko, och samma visa var det när Gustaf Nilsson testade ännu en nick för sitt första allsvenska mål.

Det såg ut att gå mot 0–0, men med fem minuter kvar slängde Andreas Alm in Johan Hammar på plan – och det resulterade direkt. I en luftduell var Hammar högst och kunde nicka in segermålet (först via stolpen, sedan via hemmamålvakten Levchenko).

ANNONS

– Målet var mitt! Det känns såklart riktigt skönt att kunna hjälpa laget. Det var en bra boll från Paulinho, så det var bara att sätta huvudet på den, säger Hammar om 1-0-målet som han själv anser inte var något självmål av Levchenko.

Paulinho stängde tillställningen

Målet kom bara minuter från slutet, och efter att Johan Hammar inte ens varit på plan i två minuter.

– Man har en rätt tydlig roll när man kommer in i slutminuterna. Det handlar om att vinna luftdueller. Det är bara att göra det så bra som möjligt. Jag är jättenöjd över att jag kunde bidra.

Häcken vann sedan med 2-0 efter att Paulinho utökat på stopptid, och laget hänger alltjämt med i jakten på Europa-platserna.

ANNONS