Linus Hallenius.
Linus Hallenius. Bild: NILS JAKOBSSON

Hallenius klar för IFK Norrköping

Linus Hallenius ryktades vara på väg till både IFK Göteborg och Gif Sundsvall. Men under lördagen kom Fotbollskanalen med uppgifter om att anfallaren skrivit på för IFK Norrköping. Något som klubben sedan bekräftade under en presskonferens.
– Vi har under längre tid haft kontakt med Linus, säger Norrköpings manager Jens Gustafsson.

ANNONS
|

Efter att Hallenius brutit med cypriotiska Apoel gav sig IFK Göteborg in i jakten efter en potentiell ersättare för skadade Robin Söder.

– Linus är en bra anfallare och en bra person. Vi blev tajta under tiden i Sundsvall och nu är han en spelare som är fri, har Ferran Sibila sagt tidigare till GP.

– Vi har skickat lite meddelanden till varandra, men vi har inte pratat öga-mot-öga.

Men IFK Göteborg var inte ensam i jakten på succéanfallaren. En annan klubb som snabbt gav sig in i jakten var hans tidigare klubb Gif Sundsvall. Tidigare under veckan startades en swishkampanj för att kunna finansiera så att anfallaren kan komma till superettaklubben, men kort därefter togs kampanjen bort.

ANNONS

– Vi blev lite för ivriga när vi gick ut med kampanjen. Allt måste vara rätt internt hos oss i Gif Sundsvall också. Det ska bli rätt för de privatpersoner som vill bidra. Vi kommer gå ut med kampanjen igen när vi rättat till några saker och förtydligat, sade Gif Sundsvalls sportchef Urban Hagblom till Sportbladet.

Men det är varken IFK Göteborg eller Gif Sundsvall som gått vinnande ur jakten på Hallenius. Fotbollskanalen var först med att berätta att anfallaren är klar för IFK Norrköping, vilket klubben senare bekräftade under en presskonferens.

– Just nu känns det fantastiskt. Det har varit rörigt, men det är mest media som gjort det rörigt. Det här är ett beslut som jag tänkt i genom, säger Linus Hallenius under presskonferensen.

Det blir alltså inte IFK Göteborg för Hallenius. Sportchefen i Blåvitt, Kennet Andersson, säger så här på frågan om klubben letar efter anfallsförstärkning:

– Vi kollar vad vi kan göra, det kan vi absolut vara öppna med. Vi kollar vad vi kan göra med de resurser vi har.

Linus Hallenius kontrakt med IFK Norrköping sträcker sig över ”två år som kan bli tre”. Han kommer inte att spela de närmast kommande matcherna.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS