Häcken tokdominerade – krossade Jönköpings Södra

Häcken besegrade Jönköpings Södra med 6–1. Detta efter att ha lagt några speciella dagar bakom sig.
– Det är lite svårt att motivera sig, säger Häckens Alexander Faltsetas.

ANNONS
|

Efter två veckors uppehåll från match var det återigen dags att spela för Häcken när de gick ut på Bravida arena för att möta Jönköpings Södra.

– Det var väldigt speciellt, säger Alexander Faltsetas och fortsätter:

– Man har inte riktigt vetat när säsongen ska dra igång så det har varit en omställning för oss i Häcken. Men det här var kul! Solen sken. Och vi vinner en match – det är alltid kul.

Ja, Häcken vann. Och det med besked. 6–1 skrevs slutresultatet till och ett spelsuget Häcken gjorde många saker bra.

Faltsetas utvecklar:

– Vi ville ha en bra match, komma ifrån träningarna och få en bra match i benen. Jag tycker vi sårar dem i mellanytorna som vi hade pratat om innan. Det var bra. Det var godkänt.

ANNONS

Förutom ett välplacerat avslut från distans utanför straffområdet från Faltsetas gjorde även Patrik Wålemark, Gustaf Nilsson, Daleho Irandust, Ahmed Yasin och Erik Friberg mål.

Häcken har nu framöver planerat att spela en match i veckan om allt fortlöper enligt de senaste direktiven till följd av spridningen av coronaviruset. Därmed gör laget inte likadant som exempelvis Gais och Öis som låter sina spelare ta några veckors semester.

– Vi har varit noggranna och följt det som sägs i samhället – är man lite förkyld så stannar man hemma. Annars så så fortsätter verksamheten som vanligt innan något annat sägs. Vi spelare förhåller oss till det, säger Faltsetas.

Hur svårt är det att hålla uppe motivationen i sådana här tider?

– I ärlighetens namn så har detta varit svårt att förhålla sig till. Det är lite svårt att motivera sig när man vet att det kommer en ny försäsong nu. Men sen är det bara att göra det bästa av det. Jag menar i den här matchen så ville alla visa upp sig. Exempelvis jag som inte har fått spela så mycket – det var skönt att få 90 minuter i benen.

Hur kändes det för egen del spelmässigt?

– Det kändes som man hade varit ifrån det (matchspel reds. anm.) lite ändå men jag tycker jag gör det bra. Jag spelar enkelt och kröner insatsen med ett mål.

ANNONS
ANNONS