Häcken till svenska cupen efter seger mot Jonsered

Häcken ruskades om av ett drömmål i mötet med Jonsered.
Först i matchminut 75 kunde laget andas ut.
4–1-segern betyder att man är klart för svenska cupens gruppspel.

ANNONS
|

Inför matchen intervjuade GP såväl Patrik som Pontus Dahbo, assisterande tränare för Jonsered respektive 17-årig supertalang i Häcken. I samband med detta fick Pontus frågan om hur drömscenariot såg ut i mötet med pappas lag.

– Det är väl att få göra mål och att vi vinner, svarade han då.

Inför ögonen på vänner och släkt fick han sin dröm uppfylld – för på ett inspel från Tomas Totland rakade Dahbo in ledningsmålet efter knappa 20 minuter.

Trots det satt segern långt inne – målet blev det enda i den första halvleken för ett Häcken som i mötet med division 3-laget mönstrade en stjärnfylld startelva.

ANNONS

– Det var en tuff match. Vi skapade många lägen men fick inte in bollen, säger Totland i TV4 Play.

Inför storpublik på Jonsereds IP gjorde hemmalagets målvakt Jonathan Hernandez en supermatch mellan stolparna. Tack vare hans bravader längst bak kunde laget hålla sig kvar i matchen – och tidigt i den andra halvleken visade Jonsered på att man kunde gå framåt också.

Drömmål

Från egentligen ingenstans fick ytterspringaren Linus Carestam till en drömträff, avslutet från vänsterkanten gick i en vacker båge över Johan Brattberg.

Spelarna kastade sig över varandra i en glädjehög efter denna osannolika händelseutveckling.

Plötsligt var det dramatik, inte blev det mindre dramatiskt när strålkastarljusen slocknade och det blev becksvart på idrottsplatsen.

Saken var snabbt åtgärdad – men det såg länge mörkt ut för Häcken ändå. För att få ändring på detta bytte man in såväl Edward Chilufya som Momodou Sonko i slutskedet.

Den sistnämnda gjorde det förlösande 2–1-målet först med kvarten kvar, den förstnämnde fastställde sedan slutresultatet till 4–1 med sitt första mål i gulsvart.

Däremellan hade Dahbo passat på att bli tvåmålsskytt.

När slutsignalen gick kunde Häcken därför andas ut. Segern betyder att platsen i svenska cupens gruppspel är säkrad.

Jonsered får ladda om inför helgens toppmöte med Vårgårda i division 3 nordvästra Götaland. Det var synd att denna hägrade, menar lagets tränare Adej Hayek, då detta innebar att Jonsered kände sig nödgade att spara ett gäng spelare i slutet.

ANNONS

Trots det är han nöjd med vad han fick uppleva.

– Det var en fantastisk fotbollskväll. Mycket folk och schysst sensommarväder. Det var bra tryck i publiken. Jäkla kul, en fräck upplevelse för våra killar, säger han i TV4 Play.

LÄS MER:Pontus och Patrik Dahbo möts när Jonsered tar emot Häcken

LÄS MER:Glöm guldet, Häcken – bara glöm det

LÄS MER:Häckens missräkning – föll mot Kalmar FF

ANNONS