Häcken till svenska cupen efter seger mot Jonsered

Häcken ruskades om av ett drömmål i mötet med Jonsered.
Först i matchminut 75 kunde laget andas ut.
4–1-segern betyder att man är klart för svenska cupens gruppspel.

ANNONS
|

Inför matchen intervjuade GP såväl Patrik som Pontus Dahbo, assisterande tränare för Jonsered respektive 17-årig supertalang i Häcken. I samband med detta fick Pontus frågan om hur drömscenariot såg ut i mötet med pappas lag.

– Det är väl att få göra mål och att vi vinner, svarade han då.

Inför ögonen på vänner och släkt fick han sin dröm uppfylld – för på ett inspel från Tomas Totland rakade Dahbo in ledningsmålet efter knappa 20 minuter.

Trots det satt segern långt inne – målet blev det enda i den första halvleken för ett Häcken som i mötet med division 3-laget mönstrade en stjärnfylld startelva.

ANNONS

– Det var en tuff match. Vi skapade många lägen men fick inte in bollen, säger Totland i TV4 Play.

Inför storpublik på Jonsereds IP gjorde hemmalagets målvakt Jonathan Hernandez en supermatch mellan stolparna. Tack vare hans bravader längst bak kunde laget hålla sig kvar i matchen – och tidigt i den andra halvleken visade Jonsered på att man kunde gå framåt också.

Drömmål

Från egentligen ingenstans fick ytterspringaren Linus Carestam till en drömträff, avslutet från vänsterkanten gick i en vacker båge över Johan Brattberg.

Spelarna kastade sig över varandra i en glädjehög efter denna osannolika händelseutveckling.

Plötsligt var det dramatik, inte blev det mindre dramatiskt när strålkastarljusen slocknade och det blev becksvart på idrottsplatsen.

Saken var snabbt åtgärdad – men det såg länge mörkt ut för Häcken ändå. För att få ändring på detta bytte man in såväl Edward Chilufya som Momodou Sonko i slutskedet.

Den sistnämnda gjorde det förlösande 2–1-målet först med kvarten kvar, den förstnämnde fastställde sedan slutresultatet till 4–1 med sitt första mål i gulsvart.

Däremellan hade Dahbo passat på att bli tvåmålsskytt.

När slutsignalen gick kunde Häcken därför andas ut. Segern betyder att platsen i svenska cupens gruppspel är säkrad.

Jonsered får ladda om inför helgens toppmöte med Vårgårda i division 3 nordvästra Götaland. Det var synd att denna hägrade, menar lagets tränare Adej Hayek, då detta innebar att Jonsered kände sig nödgade att spara ett gäng spelare i slutet.

ANNONS

Trots det är han nöjd med vad han fick uppleva.

– Det var en fantastisk fotbollskväll. Mycket folk och schysst sensommarväder. Det var bra tryck i publiken. Jäkla kul, en fräck upplevelse för våra killar, säger han i TV4 Play.

LÄS MER:Pontus och Patrik Dahbo möts när Jonsered tar emot Häcken

LÄS MER:Glöm guldet, Häcken – bara glöm det

LÄS MER:Häckens missräkning – föll mot Kalmar FF

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS