Häcken och Pauline Hammarlund har inga problem mot Lidköpings FK i svenska cupen. 8–1 till slut.
Häcken och Pauline Hammarlund har inga problem mot Lidköpings FK i svenska cupen. 8–1 till slut. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Häcken stormar vidare mot avancemang

Göteborg FC har landat bra i BK Häcken. Ny seger, 8–1 borta mot Lidköpings FK – och nu är avancemanget i svenska cupen bara en seger bort.
– Allt har snäppats upp ett steg! Det är bättre förutsättningar för att prestera i Häcken, säger Pauline Hammarlund.

ANNONS
|

Den 28 januari i år beslutade Göteborg FC att laget flyttas över till Hisingen och BK Häckens verksamhet. Det är knappt två månader sedan – och vad har hänt?

Om vi startar rent sportsligt så har laget spelat sex matcher – och vunnit alla. Målskillnaden är, med 8–1 borta mot Lidköpings FK i svenska cupen, uppe på förkrossande 24–4.

Laget har dessutom fasats in i BK Häckens verksamhet – och sedan två veckor tillbaka är laget helt bofast på Gothia Park Academy och Bravida Arena.

– Och nu känns det verkligen att vi är Häcken på riktigt. Jag tycker att det känns riktigt bra! Vi har blivit väldigt bra välkomnade till Hisingen. Det är en professionell klubb och allt har snäppats upp ett steg med de möjligheter som finns runtomkring. Egna kockar, lunch efter träningar, gym, fina anläggningar ... det är bättre förutsättningar för att prestera. Det är grymt bra, säger Pauline Hammarlund.

ANNONS

Kan vi på nåt sätt säga att Peter Bronsman gjorde rätt – när han hotade att lägga ner satsningen?

– Hans intention var väl från början på nåt vis att det skulle bli så här. Och det är klart att det blivit bättre, ett snäpp upp. Det är kanske det som krävs, att man rider lite mer på att herrarna kommit ett steg längre – och att vi kan ta del av det, säger Hammarlund.

Blackstenius med tre mål

Mot Lidköpings FK från Elitettan är det aldrig nåt snack på Rådavallens konstgräs. Trots att BK Häcken valt att vila Emma Kullberg, Anna Csiki och Jennifer Falk så kliver andra fram.

Efter kvartens spel spräcker just fjolårets bästa målskytt Pauline Hammarlund målnollan när hon rullar in 0–1 i öppet mål efter Stina Blackstenius snabba löpning.

Tre minuter senare är det Julia Zigiotti Olme som lyfter in 0–2 ... och fortsätter det. Det är spel mot ett mål. Stina Blackstenius och Filippa Angeldahl hinner fylla på med varsitt mål innan halvtidsvilan.

Till slut stannar siffrorna på 1–8 — och Stina Blackstenius slutar på tre mål och ett assist den här eftermiddagen.

Det borde varit fyra, då hon missade ett helt öppet mål.

ANNONS

Ett moln på himlen är dock att Filippa Angeldahl åkte på en smäll – och tvingades utgå.

Räcker med oavgjort på Bravida Arena

BK Häcken har nu två raka segrar i svenska cupen – och mötet mot Linköping på Bravida Arena på Hisingen nästa lördag blir avgörande för vilket lag som avancerar.

– Det är jättesvårt att jämföra hur vi kommer att stå oss senare i år. Framför allt när vi fått in så många så här sent. Det har ju varit en lite mer turbulent försäsong än vad vi fick förra säsongen. Vi hade en ganska tunn trupp, men har fått in många nu – och det är klart vi måste få ihop det snabbt. Det har känts bra i träningsmatcherna. Vi har levererat bra. Vi har en väldigt bra känsla, säger Pauline Hammarlund.

Det räcker också med oavgjort för avancemang på lördag.

– Linköping är ett lag som alltid vill vara med och slåss i toppen av allsvenskan – och det var en tuff match när vi träningsspelade och vann med ett par bollar tidigare i år. Det blir ännu tuffare nu, när det är tävlingsmatch och det står mellan oss. Men det blir en skitrolig match att spela – redan nu på försäsongen, säger Pauline Hammarlund.

ANNONS

Lidköpings FK–BK Häcken

1–8 (0–4)

Målen: 0–1 Pauline Hammarlund, 0–2 Julia Zigiotti Olme, 0–3 Stina Blackstenius, 0–4 Filippa Angeldahl, 0–5 Stina Blackstenius, 1–5 Ida Pettersson (straff), 1–6 Dilja Zomers, 1–7 Stina Blackstenius, 1–8 Pauline Hammarlund.

ANNONS