Häcken saknade åtta spelare – besegrade tabellfyran Växjö

Med nästan en hel elva borta åkte Häcken till Växjö.
Då sänkte man tabellfyran efter en drömhalvlek och tre mål på 30 minuter.
– Vi kan vara väldigt glada i dag, säger tränare Mak Lind.

ANNONS
|

Få det senaste om BK Häcken FF – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ BK Häcken FF och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i Gulsvart.

Klicka här för att följa BK Häcken FF

Få, om ens någon, hade nog klandrat Häcken om de hade haft en tuffare kväll borta mot tabellfyran Växjö. Hisingslaget gick in i matchen med frånvarolista längre än bussen de hade tagit sig till Småland med.

Totalt var det åtta spelare – bland annat Anna Anvegård, Monica Jusu Bah, Elma Juntilla Nelhage och Felicia Schröder – som Mak Lind inte hade till förfogande under onsdagen.

Trots detta var det en imponerade insats som hans lag stod för och redan efter en halvtimme var matchen punkterad.

– Vi hade en väldigt, väldigt bra första halvlek. Det är man väldigt nöjd över, vi är skickliga i både defensiva och offensiva spelet, säger tränare Mak Lind efter matchen.

ANNONS

En av Linds spelare som har dragits med skador, men som nu fanns till förfogande, är Rosa Kafaji. Mot Växjö briljerade hon och efter bara 17 minuter hade hon gjort två mål.

– Otroligt skönt, det här är mina första mål i allsvenskan. Så det känns väldigt, väldigt bra, sa hon till Viaplay.

Lika bra kändes det för Mak Lind när en av hans absolut viktigaste spelare till slut fick smälla in några bollar.

– Det är viktigt, hon är en poängspelare och växer när hon får göra mål. Jag blir glad för hennes skull att hon får göra två och hon hade chansen till att göra fler. Det är roligt och viktigt att vi för göra lite mål, att hon får göra lite mål. Det ska vi vara glada över.

Rosa Kafaji gjorde två av Häckens tre mål mot Växjö.
Rosa Kafaji gjorde två av Häckens tre mål mot Växjö. Bild: JONAS LJUNGDAHL

13 minuter efter Kafajis 2–0 mål fick Clarissa Larisey en fin djupledsboll som hon kunde förvalta för att sätta 3–0.

– De spelarna som kommer in är verkligen påkopplade. Vi är lite sargade eftersom många spelare är borta, men det är en styrka att kunna prestera som vi gör. Det är imponerande. Vi har skickliga spelare, säger Mak Lind.

Spelade av andra halvlek

Häcken hade fler chanser till mål och Kafaji var inte särskilt långt från att fullborda sitt hattrick, men några fler mål bjöds det inte på. I stället valde Lind att byta ut både Rosa Kafaji samt Filippa Curmark för spela av matchen mer och inte riskera att frånvarolistan ska öka.

ANNONS

– Vi spelar mest av matchen, vi försöker vara lite smarta när vi är i det här läget som vi är i. Det har varit en väldigt tuff försäsong och då måste vi vara smarta i allt vi gör.

Segern till trots är man kvar på en andraplats i damallsvenskan, två poäng bakom Hammarby och en poäng före jagande Rosengård som har en match mindre spelad.

Häckens frånvarolista:

Aivi Luik (lårskada), Monica Jusu Bah (fotskada), Anna Anvegård (känning i knät), Katariina Kosola (skada), Felicia Schröder (F17-EM), Stine Larsen (nybliven mamma samt korsbandsskadad) Aisha Masaka (fotskada), Elma Juntilla Nelhage (sjuk).

LÄS MER:Tufft spelschema och lång skadelista för BK Häcken FF

ANNONS