Häcken krossade Utsikten – slog till med tre sena mål

Andreas Alm fick en smakstart som ny tränare i BK Häcken när hans lag vann med 5–0 över Utsikten.
– Bitvis var det bra, bitvis gick vi bort oss, säger han.

ANNONS
|

Det började lite trevande. Men slutade med proppen ur. BK Häcken kunde, efter en stark avslutning med tre mål under matchens sista fem minuter, köra över Utsikten med 5–0 i säsongspremiären på ett kylslaget Bravida arena.

Träningsmatchen var Andreas Alms första som tränare i BK Häcken.

Efteråt var han, som sig bör efter säsongspremiären, belåten med en del – mindre nöjd med annat.

– Bitvis var det bra, bitvis gick vi bort oss, det var en bra blandning, säger 44-åringen, som lät flera spelare få speltid.

"Han ser fokuserad ut"

Undantaget Daleho Irandust, Joel Andersson och Jonathan Rasheed skiftades hela elvan i paus.

ANNONS

En av spelarna som fick förtroendet från start var Mervan Celik. Ex-gaisaren hämtades in i somras men gjorde bara ett inhopp under hösten och fokuserade i stället på att bygga upp sig inför 2018. Det bar frukt mot Utsikten. Efter att Alexander Faltsetas prickat in 1–0 efter drygt fyra minuters spel ökade Celik på målskörden i den 20:e minuten när han behärskat rullade in 2–0 efter att ha tagit emot ett inlägg från Joel Andersson på högerkanten.

– Han ser lätt och fokuserad ut, berömmer Alm anfallaren.

LÄS OCKSÅ: Kärleken tog Mustafa till Utsikten

Resultatet stod sig fram till slutminuterna innan Erik Friberg, debutanten Viktor Lundberg och Joel Andersson, i tur och ordning, ökade på och spikade slutresultatet till 5–0 och såg till att Andreas Alm alltså fick inkassera sin första seger som huvudansvarig i Hisingsklubben.

Men trots de stora siffrorna menar Alm att det finns mycket att fila på.

– Det är många som gjorde en del bra saker, men sen rann det igenom ibland. Emellanåt ser det väldigt fint och rytmiskt ut, men nästa sekund är det att "ouh, hade det varit allsvensk match hade det där blivit mål emot oss".

ANNONS

"Tror inte det får spelare att växa"

På lördag väntar nästa test för Häcken när Sarpsborg står för motståndet.

– Jag vill se en fortsättning på det som laget har gjort, framför allt det man gjorde i fjol. Där allt var viktigt. Det hårda jobbet och det som inte är snyggt räknas. Men också det här att man ska vara steget före, i tanke och rörelse och att vi inte behöver rädda upp situationer i efterhand.

LÄS OCKSÅ: Succédebut för Häckens nyförvärv

Och även om den tidigare AIK-tränaren är öppen med att den befintliga truppen med största sannolikhet kommer förstärkas är det laget som finns här och nu som kommer utgöra stommen 2018.

– Vi är trippla målvakter och i stort sett dubbla på alla positioner. Men så länge "Crespo" är borta finns det en nia som det är lite lucka på.

– Men samtidigt, plockar du in en spelare som exempelvis Mervan, sätter du då honom sist i kön blir det ju helt ologiskt. En spelare som har förberett sig skitbra och som kommer in och har ny energi. Det är samma med Kevin (Ackermann) och Gustav (Berggren), tar jag in en spelare efter (Mohammed) Abubakari blir de kö-spelare. Jag tror inte att det får spelare att växa. Vi vill upptäcka våra egna spelare först, den möjligheten har vi när fönstret stänger så sent (4 april).

ANNONS

Så spelade BK Häcken:

Jonathan Rasheed – Joel Andersson, Emil Wahlström (Rasmus Lindgren, 46), Juhani Ojala (Johan Hammar, 46), Alexander Angelin (Adam Andersson, 46) – Alexander Faltsetas (Erik Friberg, 46), Kevin Ackermann (Gustav Berggren, 46), Daleho Irandust (Theo Kornback, 61) – Karl Bohm (Nasiru Mohammed, 46), Paulinho (Viktor Lundberg, 46), Mervan Celik (Kevin Yacob, 46)

ANNONS