Supportrar försökte storma arenan efter Hammarbys seger

Hammarby och Häcken möttes i cupfinal på Tele2 arena. Restriktionerna satte stopp för storpublik – då samlades tusentals Hammarby-fans utanför arenan för att ta emot spelarna inför matchen. Och när det stod klart att Hammarby vann finalen samlades återigen mängder av fans utanför arenan och firade – och försökte storma arenan, det skriver Sportbladet.

ANNONS
|

Både Hammarby och Häcken har haft tunga inledningar på den allsvenska säsongen.

Lagen fanns med i guldsnacket inför säsongen men i nuläget känns det avlägset för båda lagen, som ligger på plats åtta respektive 16 i tabellen. Men på söndagen skulle ett lag bli mästare, i Svenska cupen.

På grund av pandemirestriktionerna ekade det tomt på läktarna på Tele2 arena. Men mängder av Hammarby-fans visade sitt stöd för laget inför matchen. Supportrarna samlades utanför arenan och tog emot spelarbussen.

LÄS MER:Häcken förlorade cupfinalen – efter straffdrama

Firade utanför arenan efter titeln

Enligt Sportbladet uppskattar polisen att mellan 1 500 till 2 000 personer som mest ska ha deltagit i samlingen.

ANNONS

– Vi har vissa resurser som jobbar med detta, men det här är inte att klassa som en offentlig tillställning. Det har varit ett stort antal personer som samlades för att ta emot en spelarbuss. Efter att bussen åkt ska personerna ha skingrat sig, vi klassar inte det som allmän sammankomst, därför kan vi inte ingripa, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen till tidningen.

Westberg säger dock till tidningen att polisen kommer upprätta en anmälan om brott mot ordningslagen då det använts smällare och pyroteknik.

Hammarby vann finalen efter straffavgörande och då samlades återigen stora mängder fans utanför arenan för att fira titeln. Enligt Sportbladet utbröt kaos när spelare gick ut för att fira med fansen och supportrar ska ha försökt storma ingången till arenan. Supportrarna tog sig över avspärrningarna och spelarna ska ha behövt fly tillbaka in i arenan.

LÄS MER:Alexander Jeremejeff: ”Satte laget i skiten”

LÄS MER:Zlatan på plats på cupfinalen

ANNONS