Manchester City är fullt med stjärnor – Ellen White (till vänster), Alex Greenwood (mitten) och Lucy Bronze är tre av dessa.
Manchester City är fullt med stjärnor – Ellen White (till vänster), Alex Greenwood (mitten) och Lucy Bronze är tre av dessa. Bild: Bildbyrån

Här är de stora hoten mot Göteborg FC

Idel landslagsspelare i startelvan. Men vilka spelare behöver GFC se upp med extra noga i Manchester Citys stjärnfyllda trupp?

ANNONS
|

Som tvåa förra säsongen i världens kanske just nu bästa liga basar City-tränaren Gareth Taylor över en mängd namnkunniga spelare.

Den redan starka truppen har förstärkts med de amerikanska VM-guldmedaljörerna Rose Lavelle och Sam Mewis och en av världens bästa ytterbackar, Lucy Bronze.

Valen är med andra många för Taylor. Men vilka spelare behöver firma Ericsson-Gren fokusera extra på att hantera i sextondelsfinalens dubbelmöte?

Med hjälp av den brittiska journalisten Kathie Whyatt, som skriver om damfotboll för The Athletic, har GP tagit ut de spelare som sticker ut lite extra i Manchester Citys trupp.

Bild: ANDREW BOYERS

Ellen White, forward

grade crossed
Skyttedrottning i VM 2019. Målfarlig straffområdesexpert som i november blev blott den andra spelaren någonsin att nå 50 mål i WSL.
Bild: JASON CAIRNDUFF

Lucy Bronze, back

grade crossed
Framstormande tåg på högerkanten som återvänt till England efter en sejour i världens bästa klubblag Lyon. Framröstad till Europas bästa spelare 2018-19 – trea i samma omröstning senast. Blir tufft för vem som nu spelar till vänster på GFC:s mittfält.
Bild: ADAM DAVY

Sam Mewis, mittfältare

grade crossed
Närmast komplett mittfältare som dominerat på landslagsnivå med USA. En riktig profilvärvning när hon anslöt från North Carolina. Stark i huvudspelet, bollvinnande och med en förmåga att ta bollen förbi lagdelar kommer hon vara en nyckelperson för City mot Göteborg.
Bild: ADAM DAVY

Chloe Kelly, forward

grade crossed
Varit en av Citys bästa spelare i ligan hittills, där hon står noterad för fyra mål på tre matcher. Togs nyligen ut i The Guardians bästa elva i WSL efter de inledande månaderna.
Bild: JUSTIN TALLIS

Georgia Stanway, forward

grade crossed
Talangfull forward som skapat många målchanser och gjort tre mål i WSL, trots att hon inte varit helt ordinarie. Har utsetts till årets unga fotbollsspelare i England och är trots sin ringa ålder (21 år) erfaren.
Bild: JUSTIN TALLIS

Caroline Weir, mittfältare

grade crossed
Den skotska 25-åringen är en kreativ kraft på Citys mittfält och en chansskapare av rang. Skjuter gärna från distans.
ANNONS