Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Häcken vann tufft genrep – körde över Varberg

Det small rejält i genrepet för Häcken. Fyra mål framåt och dessutom drog Varberg på sig två röda kort efter sena satsningar. Något som inte var alltför populärt.
– Det var lite för många idiottacklingar, säger Alexander Faltsetas.

Under förra säsongen visade Varberg som nykomlingar att man inte la några fingrar mellan. Det small i duellerna och det verkar inte som att Jocke Persson tänkt om när det gäller den biten.

För mot Häcken fortsatte det att smälla och det slutade med två röda kort för Varberg efter flera tuffa satsningar.

– De var skapligt mycket mer taggade och tacklades och det var jävligt onödigt spelat. För onödigt i en träningsmatch. Jag gillar ju när man köttar på men det får ändå vara fair. Det var lite för många idiottacklingar, säger Alexander Faltsetas.

LÄS MER: Oroande skadesiffrorna kring IFK Göteborg och BK Häcken

Ja, Leo Bengtsson, Benié Traore och Tobias Heintz fick både en och två och tre smällar men ska ha klarat sig undan skador.

– Vi fick förmodligen inga skador, säger Andreas Alm.

Var det ett bra genrep?

– Inga skador är nästan måttet på bra här.

Väl ute på planen hade Häcken inga problem med Varberg, särskilt inte efter de två röda korten. Det började med att Leo Bengtsson satte dit första innan Gustav Nordh slog till med ett drömmål och kvitterade.

LÄS MER: Leo Bengtsson: ”Allt annat än guld är fel att säga”

Men i den andra halvleken kom 2-1 genom Tobias Heintz.

Alexander Jeremejeff gjorde 3-1 innan Patrik Wålemark satte dit 4-1 och när Keanin Ayer drog på sig Varbergs andra röda kort med dryga tio minuter kvar var matchen givetvis över.

– Varberg hade ju uttalat sig redan innan om att de skulle ligga lite lägre mot oss. Att vi skulle få bygga upp spelet till mittlinjen och därefter försöka trä igenom bollen. Det har varit några säsongsstarter då lag har kommit hit och legat lite lägre, säger Andreas Alm och fortsätter:

– Det är alltid svårt när du inte är inne i matchsäsong att spela igenom ett trångt försvar. Men vi gör ett mål under de första 45 och har tre-fyra riktigt bra anfall där vi vågar spela med flytande kombinationer som vi vill göra. I dag var första gången vi kunde vattna planen och då går det fort. Det där är en jättefördel för oss. Om man ska ligga lågt här som lag, ja, då får man vara riktigt bra.

LÄS MER: Fotbollspanelen: De gjorde Göteborgs bästa övergångsfönster

Men genrepet var bra för Häcken. Ett genrep som var den sista matchen innan allsvenskan drar i gång och för Häckens del genom mötet med allsvenska nykomlingen Halmstad på bortaplan.

– Vi vinner komfortabelt och fick verkligen föra matchen då de låg så lågt. Vi hade bra kontroll och det var helt okej. Men det är inte nu vi ska vara som bäst, säger Alexander Faltsetas.

Men väldigt snart ska ni vara som bäst?

– Jo, jo.

Är ni det då?

– Ja, vi alla är redo.

Under försäsongen har det redan säkrats en finalplats i svenska cupen för Häckens del. Men försäsongen har annars mest handlat om skador för Häcken och Andreas Alm som fått laborera om och sällan kunnat spela med samma startelva.

Även om det nu ljusnat lite på skadefronten så är det fortfarande flera tunga namn borta.

LÄS MER: Jon Jönsson blir sportkoordinator i Häcken

Spelare som långtidsskadade Peter Abrahamsson, Jasse Tuominen, Daleho Irandust och på skadelistan finns även spelare som Martin Olsson och Erik Friberg.

– Försäsongen har varit stökig på alla sätt och vis och allt annat än optimal, säger Andreas Alm och fortsätter:

– Men vi är i cupfinal och det är ju en del av försäsongen och jag hoppas att vi nu är redo.

Så startade Häcken: 4-2-3-1

Pontus Dahlberg - Tobias Carlsson (Valgeir Fridriksson, 65), Johan Hammar, Rasmus Lindgren (William Milovanovic, 76), Oskar Sverrisson (Oskar Ruuska, 86) - Alexander Faltsetas (Sebastian Lagerlund, 86), Gustav Berggren (Yusuf Nuur, 86) - Benie Traore (Jack Lahne, 76), Tobias Heintz (Patrik Wålemark, 72), Leo Bengtsson (Ali Youssef, 65) - Alexander Jeremejeff (Leonardo Farah Shahin, 76).

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.