Häcken värvar backtalang från Chelsea

Ali Suljic förstärker Häckens bakre led. Motala-sonen, som tillhört Chelseas ungdomslag i fyra år, har skrivit på ett kontrakt som gäller säsongen ut med option på ytterligare tre år.

ANNONS
|

20-åringen har spelat hela 34 ungdomslandskamper och var en del av det svenska landslag som tog VM-brons i U17-VM 2013. I den vevan lämnade mittbacken också tryggheten i moderklubben Motala för att testa sin vingar i Chelsea.

Där har han spelat ungdomsfotboll under fyra år fram tills i vintras då han gick skilda vägar från den engelska storklubben. Häcken var intresserat av en övergång redan då, men den gången lyckades inte klubb och spelare komma överens. Det har de båda parterna gjort nu.

– Jag vill ha en så bra tid här som möjligt, både individuellt och med laget. Jag vill få fart på karriären igen, och Häcken är en bra klubb att lyckas med det i. Häcken är kända för att vara bra för unga spelare, säger Ali Suljic till klubbens hemsida.

ANNONS

Häckens intresse grundar sig framförallt i den assisterande tränaren Teddy Olaussons bakgrund som förbundskapten för P97-landslaget, där Ali Suljic var lagkapten.

– Teddy sade att han var jäkligt bra rent ut sagt, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson och fortsätter:

– Vi ser stor potential i honom, men samtidigt kommer han inte vara med och konkurrera på en gång. Vi och han måste vara ödmjuka inför det. Han behöver träna bra och få vara frisk en längre tid.

Ali Suljic karriär stannades av på grund av en ovanlig sjukdom som följde efter ett insektsbett i axeln. Talangen var borta nästan ett år från fotboll och fick spendera en månad på sjukhus.

– Jag hade fått en infektion i blodet. Efter det gick jag på antibiotika i tre månader och efter sex-sju månader kunde jag träna fullt igen, säger han till Häckens hemsida.

ANNONS